Συνέχεια δίνεται σήμερα (21/02) στην εκδίκαση για την υπόθεση της Ξάνθης και το ζήτημα της ανάκλησης του πιστοποιητικού συμμετοχής της στο πρωτάθλημα, με την πλευρά των Ολυμπιακού, ΑΕΛ και Πανιωνίου να κάνουν πρόσθετη παρέμβαση στη διαδικασία, θεωρώντας ότι έχουν έννομο συμφέρον.

Οι μεν «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν να ισχύσει αναδρομικά η ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής της ακριτικής ΠΑΕ και να ακυρωθούν όλα της τα αποτελέσματα, ενώ από την άλλη, οι «βυσσινί» ζήτησαν τον υποβιβασμό, κάτι που έκαναν και οι «κυανέρυθροι», οι οποίοι έχουν καταθέσει και ένσταση κατά του κύρους του μεταξύ τους αγώνα.

Ο κ. Κούγιας από πλευράς ΑΕΛ, είπε πως η ΠΑΕ της οποίας ηγείται διοικητικά «θεωρεί ότι είναι μία δεσμευτική εισήγηση αυτή της ΕΕΑ. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να επιβληθούν ποινές. Η παράβαση έχει χαρακτηριστεί βαρεία, όπως σωστά είπε ο συνάδελφός μου, κ. Γρηγορίου.

Η κύρωση που για μένα - και ας φανεί ότι το λέω σκληρά - που πρέπει να επιβάλλετε εσείς είναι του υποβιβασμού. Ένα λεπτό κ. πρόεδρε. Εσείς πρέπει να διαβιβάσετε το πόρισμα στον αρμόδιο εισαγγελέα για κακούργημα με υφαρπαγή ψευδούς βεβαιώσεως».

Και συμπλήρωσε: «Μόνο η ΕΕΑ μπορεί να χορηγήσει πιστοποιητικό. Με το πόρισμά της το ανακαλεί. Εάν τελικά επιβάλλετε την ποινή του υποβιβασμού.

Η Ξάνθη έχει 29 βαθμούς και έχουν ακόμα 2 παιχνίδια. Εάν κερδίσουμε εμείς τα δύο παιχνίδια θα είμαστε η 6η ομάδα στη βαθμολογία. Εμείς έχουμε χάσει τρεις βαθμούς από την Ξάνθη. Πρέπει να μας επιστραφούν οι βαθμοί.

Μπορούμε να καταλήξουμε στην 5η θέση. Η Ξάνθη, τιμωρούμενη, αλλάζει τα δεδομένα. Εάν κερδίσει ο Πανιώνιος την Κυριακή θα το δούμε. Επικαλούμαι την υπ' αριθμόν 67 του 2015 για το θέμα της Κέρκυρας».

Με πληροφορίες από gazzeta.gr