Τη λύση της συνεργασίας της με τον Νίκο Αναστασόπουλο ανακοίνωσε ξαφνικά η ΠΑΕ ΑΕΛ τη Δευτέρα, λίγες ώρες πριν τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης.

Η εξέλιξη δεν είχε προδιαγραφεί το προηγούμενο διάστημα, καθώς ο μέσος υπολογίζονταν κανονικά από τον Αντρέ Πάους, χωρίς όμως να είναι στην αποστολή για τον αγώνα κόντρα στον Αστέρα. Στη λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΕΛ τονίζει ότι ο Αναστασόπουλος υπέπεσε σε «βαρύτατο πειθαρχικό παράπτωμα», κάτι που ο ίδιος διέψευσε με ανάρτησή του: «Δεν έχω πράξει κανένα πειθαρχικό παράπτωμα. Όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα το γνωρίζει», έγραψε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Αναστασόπουλος ήταν τέταρτος αρχηγός της ΑΕΛ. Από το καλοκαίρι του 2015 που ήρθε στην ΑΕΛ, ήταν βασικό στέλεχος των «βυσσινί» έχοντας 47 συμμετοχές και 2 γκολ, ενώ αγωνίστηκε και στο ματς της πρεμιέρας με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής έγραψε στο facebook μετά την αποχώρησή του:  «Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που πίστεψαν σε μένα και μου έδωσαν τη ευκαιρία να αγωνιστώ σε αυτήν την μεγάλη ομάδα....θέλω να πω καλή συνεχεία στους συμπαίχτες μου να είναι υγιείς και να φτάσουν την ομάδα εκεί που της αξίζει...καλή επιτυχία για σήμερα..!!!!!».