Με τα πάντα να έχουν διακοπεί λόγω κορονοϊού, η ελπίδα για επιστροφή στην ενεργό δράση έχει κάνει και πάλι την εμφάνισή της.

Οι ομάδες μετά τις απαραίτητες εξετάσεις ξεκίνησαν τις προπονήσεις σε γκρουπάκια και αν όλα πάνε καλά και συνεχίσουν τα κρούσματα στην χώρα μας να είναι τόσο λίγα, υπάρχει ελπίδα για να δούμε σύντομα πρωτάθλημα.

Η ΑΕΛ είναι μία από τις ομάδες που όπως αναφέραμε έχει αρχίσει τις προπονήσεις, τηρώντας το ιατρικό πρωτόκολλο και παίρνοντας όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις. Οι... βυσσινί θα συμμετάσχουν στα πλέι άουτ καθώς τερμάτισαν στην 8η θέση με 30 βαθμούς, 4 λιγότερους από τον 6ο Άρη.

Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου είχε καλές και κακές στιγμές, παίκτες που γοήτευσαν με την παρουσία τους, αλλά και παίκτες που απογοήτευσαν και παρακάτω θα σταθούμε και στις δύο κατηγορίες.

Όσοι γοήτευσαν

Θα ξεκινήσουμε με όσους γοήτευσαν με την απόδοσή τους και συνέβαλαν τα μέγιστα στο να μπορεί η ΑΕΛ να διεκδικεί ως το τέλος τα πλέι οφ, παρότι τελικά δεν τα κατάφερε.

Κρίστινσον: Από τους καλύτερους στο πρωτάθλημα

Κάθε ομάδα πρέπει να ξεκινάει με έναν καλό τερματοφύλακα και η ΑΕΛ είχε αν όχι τον καλύτερο, σίγουρα έναν από τους καλύτερους. Ο λόγος για τον Έγκμουντουρ Κρίστινσον.

Ο Ισλανδός ήταν χωρίς αμφιβολία μέσα στην πρώτη πεντάδα, για να μην πούμε τριάδα των τερματοφυλάκων στο πρωτάθλημα. Σταθερός, με ελάχιστα λάθη και φυσικά το σημαντικό για μια ομάδα είναι και ο χαρακτήρας, με τον συγκεκριμένο να μην έχει δώσει αφορμή για το παραμικρό.

Με 26 συμμετοχές και συνολικά εξαιρετική παρουσία, ο Κρίστινσον για ακόμα μία χρονιά γοήτευσε και γιαυτό θα παραμείνει για ακόμα μία χρονιά κάτοικος Λάρισας.

Μιλοσάβλιεβιτς: Ακόμα καλύτερος, κέρδισε την ανανέωσή του

Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός είναι ο παίκτης που θα ήθελε κάθε προπονητής. Δε είχε θέμα να αλλάζει θέση αναλόγως το σύστημα, ενώ ανεβαίνοντας πιο ψηλά, έδειξε πως μπορεί να γίνει και ένας χρήσιμος σκόρερ.

Συνολικά ο Μιλοσάβλιεβιτς αγωνίστηκε σε 23 αγώνες πετυχαίνοντας 8 γκολ, τα περισσότερα από κάθε άλλον παίκτη της ΑΕΛ. Οι εμφανίσεις του του έδωσαν και ένα νέο συμβόλαιο, καθώς ανανέωσε μέχρι και το 2022.

Μιχαήλ: Σημείο αναφοράς στην άμυνα

Συνεχίζουμε με όσους γοήτευσαν και στεκόμαστε στον Αλέξη Μιχαήλ. Ο 34χρονος κεντρικός αμυντικός μετά από σημαντική καριέρα στον ΠΑΣ Γιάννινα αποκτήθηκε από την ΑΕΛ και κατάφερε αμέσως να κερδίσει θέση στην βασική ενδεκάδα. Και όχι μόνο να κερδίσει, αλλά να γίνει σημείο αναφοράς στην άμυνα των «βυσσινί».

Με 23 συμμετοχές και 1 γκολ, ο Μιχαήλ ήταν βασικός είτε έχοντας δύο δίπλα του σε άμυνα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, είτε με έναν. Σταθερός στις επεμβάσεις του αφήνοντας θετικότατες εντυπώσεις.

Μόρας: Σαν το παλιό καλό κρασί

Άλλος στα 39 του θα είχε σταματήσει ή απλά θα ήταν σε μια ομάδα μόνο και μόνο για να συμπληρώνει το ρόστερ. Ο Μόρας όμως όχι απλά βρίσκεται στην ΑΕΛ γιατί αγαπάει την ομάδα, αλλά είναι και πρωταγωνιστής. Με 25 συμμετοχές και 2 γκολ έδειξε και φέτος πως είναι σαν το παλιό καλό κρασί που κάθε χρόνο γίνεται όλο και καλύτερο και αν συνεχίσει έτσι δεν βρίσκουμε τον λόγο να μην ξεκινάει η ενδεκάδα από αυτόν.

Κάτσε: Τα πήγε καλά, μπορούσε και καλύτερα

Ο Έργκους Κάτσε αποκτήθηκε ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ και από το ξεκίνημά του στην ΑΕΛ έδειξε την ποιότητά του. Ένας αμυντικός μέσος με εμπειρία σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό έκανε αμέσως την διαφορά στην μεσαία γραμμή των «βυσσινί».

Η αλήθεια είναι πως μετά την αναμέτρηση με τον «δικέφαλο του βορρά» που δεν αγωνίστηκε σαν να έχασε λίγο τον ρυθμό του. Εκεί πάει και το ό,τι τα πήγε καλά, είναι σε όσους γοήτευσαν, αλλά σίγουρα μπορούσε και περισσότερα.

Ουάρντα: Μπορούσε να αλλάξει μόνος του ένα παιχνίδι

Για τον Αμρ Ουάρντα δεν χρειάζεται να πούμε κάτι. Ο Αιγύπτιος ήταν και είναι ένας παίκτης που μπορεί μόνος του να αλλάξει την ροή ενός αγώνα. Με 22 συμμετοχές, 6 γκολ και 5 ασίστ, ο Ουάρντα δικαίως θεωρείται από του πιο κομβικούς παίκτες της ΑΕΛ την φετινή χρονιά. Ένας ποδοσφαιριστής που προσέφερε και ουσία, αλλά φυσικά και θέαμα με τις εξαιρετικές του επινοήσεις.

Όσοι απογοήτευσαν

Σε μια χρονιά όμως δεν υπάρχουν μόνο παίκτες που γοήτευσαν. Αυτό δεν συμβαίνει ακόμα και σε ομάδα που μπορεί να πάρει ένα πρωτάθλημα μόνο με νίκες. Σίγουρα θα υπάρξουν και όσοι απογοήτευσαν, κάτι που ισχύει και στην ΑΕΛ. Ποδοσφαιριστές που δεν μπόρεσαν να προσφέρουν όσα θα μπορούσαν.

Ασούμπρε: Σίγουρα μπορούσε περισσότερα

Ο μεσοεπιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού αποκτήθηκε μετά από μία πολύ καλή χρονιά με την Λαμία, ωστόσο η αλήθεια είναι πως δεν απέδωσε όσα θα περίμεναν στην ΑΕΛ. Με 9 συμμετοχές και 1 γκολ, δικαίως θεωρείται πως είναι μέσα στις απογοητεύσεις των «βυσσινί» για την φετινή χρονιά.

Ζίβκοβιτς: Καμία σχέση με τον περσινό

Πέρσι ο Στάφαν Ζίβκοβιτς είχε κερδίσει επάξια την θέση του στην βασική ενδεκάδα. Ενώ ήταν στα πλάνα του Μιχάλη Γρηγορίου και φέτος. Ωστόσο η συνέχεια για τον Σέρβο δεν ήταν το ίδιο καλή, μένοντας συνολικά στις 3 μόνο εμφανίσεις.

Στάνκοβιτς: Δεν μπόρεσε να κάνει την διαφορά

Ο Νίκολα Στάνκοβιτς αποκτήθηκε ως αντικαταστάτης του Ζίβκοβιτς που όπως αναφέραμε και πριν δεν κατάφερε να έχει την περσινή χρονιά, ωστόσο ούτε αυτός κατάφερε να ξεχωρίσει. Είχε μεν 14 συμμετοχές, ωστόσο η συνέχειά του δεν ήταν το ίδιο καλή, με συνέπεια να μείνει ελεύθερος τον Ιανουάριο.

Φιλίποβιτς: Δεν αποδείχθηκε νέος Ντέλετιτς

Μετά την αποχώρηση του Μίλος Ντέλετιτς, η ΑΕΛ απέκτησε τον Μίλος Φιλίποβιτς για αντικαταστάτη του. Ο επίσης Σέρβος μπήκε δυνατά έχοντας πέντε συμμετοχές, αλλά μετά τον τραυματισμό του δεν κατάφερε να βρει και πάλι τον καλό του εαυτό. Σε καμία περίπτωση δεν βοήθησε όσο ο συμπατριώτης του και έτσι το συμβόλαιό του λύθηκε.

Σικάβκα: Πέρασε και δεν ακούμπησε

Ο Λευκορώσος Γεβγένι Σικάβκα ήταν ένας ακόμα παίκτης που ουσιαστικά δεν προσέφερε σχεδόν τίποτα και το σχεδόν το βάζουμε έτσι για να υπάρχει. Αποκτήθηκε με πολλά χρήματα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έπεισε τον Μιχάλη Γρηγορίου πως θα μπορούσε να τον χρησιμοποιήσει φεύγοντας ως άχρωμος και άγευστος.

Χαλκιαδάκης: Τον κράτησε πίσω ο τραυματισμός του

Ο Μπρούνο Χαλκιαδάκης είναι διαφορετική περίπτωση. Αποκτήθηκε με περγαμηνές, ωστόσο ένας τραυματισμός τον άφησε πολύ πίσω και σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσε να δείξει τι αξίζει.

gazzeta.gr