Στα play out το διακύβευμα είναι τόσο πολύ μεγάλο που κακά τα ψέμματα το θέαμα περνά σε δεύτερη μοίρα.

Για τις ομάδες που «παλεύουν» ώστε να αποφύγουν μίνιμουμ την τελευταία θέση και τον απευθείας υποβιβασμό το ζητούμενο είναι να πάρουν, πάση θυσία, το αποτέλεσμα και βασικό τους μέλημα προβάλει το μηδέν παθητικό και αν βρουν το «μισό» γκολ ώστε να κερδίσουν.

Η ΑΕΛ είναι μία από αυτές και ύστερα από 4 παιχνίδια στο μίνι τουρνουά παραμένει αήττητη (2-2-0) και με μόλις 1 τέρμα παθητικό, εκείνο του Βέργου στον αγώνα με τον Παναιτωλικό.

Σίγουρα σε ορισμένα ματς στάθηκε τυχερή καθώς σε Περιστέρι και Λαμία ο Νάγκι και τα δοκάρια «στέρησαν» το γκολ από τους αντιπάλους της, αλλά στην μπάλα δεν πας πουθενά αν δεν έχεις και ρέντα.

Αυτόματα τα στόπερ της παίρνουν το credit και το...παράδοξο στην προκειμένη περίπτωση είναι πως ο Τζιανλούκα Φέστα δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο «δίδυμο» που να έχει... πάρει τη φανέλα σπίτι, καθώς παρατηρείται το ακριβώς αντίθετο.

Πιο συγκεκριμένα στα 4 παιχνίδια των play out έχουν περάσει από θέση του κεντρικού αμυντικού 5 διαφορετικοί παίκτες και για να ακριβολογούμε είναι ο Μαξιμένκο και οι... άλλοι.

Ο Ουκρανός που αποκτήθηκε τον Γενάρη είναι η «κολόνα» αρχικά με παρτενέρ τον Ζίζιτς, ενδιάμεσα είδαμε τους Ηλιάδη, Χουσίνο και πλέον στην «εξίσωση» του Ιταλού κόουτς μπήκε ο Τσόσιτς, ενώ ορισμένες φορές βλέπουμε τους «βυσσινί» και με τριάδα.

Στο 2-0 της Ριζούπολης άρχισαν και τελείωσαν το ματς πλάι-πλάι οι Μαξιμένκο, Ζίζιτς, ενώ στο 1-1 με τον Παναιτωλικό ξεκίνησαν οι Μαξιμένκο, Χουσίνο, όμως στην ανάπαυλα ο Βολιβιανός αντικαταστάθηκε από τον Ηλιάδη και μετά το 85' ο τελευταίος πέρασε μπακ και παρτενέρ του πρώτου έγινε ο Τσόσιτς που ήρθε από τον πάγκο.

Στο 1-0 επί του Ατρόμητου είδαμε από την αρχή τους Μαξιμένκο, Τσόσιτς, ενώ στο 75' μπήκε ο Ζίζιτς και τους πλαισίωσε σε τριάδα. Ο Ουκρανός και ο Σέρβος ήταν στο αρχικό σχήμα και του 0-0 της Λαμίας, όμως στην ανάπαυλα μπήκε ξανά ο Ζίζιτς και σε όλο το δεύτερο μισό η ΑΕΛ έπαιξε με τρεις στόπερ.

Τα παραπάνω αποτυπώνουν, ως αυτονόητο, πως πλέον ο Τσόσιτς βγήκε από το «ψυγείο», ενώ η απουσία του Χουσίνο και από τον πάγκο στον αγώνα του «Αθανάσιος Διάκος» δείχνει πως δεν υπολογίζεται πια από τον προπονητή του, τουλάχιστον επί του παρόντος.

Ετσι σε 4 παιχνίδια έχουμε δει για λογαριασμό των «βυσσινί» ισάριθμα διαφορετικά «δίδυμα» και 1 «τριάδα», αφού για 137 αγωνιστικά λεπτά, μαζί με τις καθυστερήσεις, έχει χρησιμοποιηθεί το Τσόσιτς, Μαξιμένκο, για 102 το Μαξιμένκο, Ζίζιτς, για 46 το Μαξιμένκο, Χουσίνο, για 39 το Μαξιμένκο, Ηλιάδης, ενώ για 73 έπαιξαν τριάδα οι Μαξιμένκο, Ζίζιτς, Τσόσιτς. 

Παρόλα αυτά και παρότι θεωρητικά τίθεται ζήτημα «χημείας» καθώς οι 3 από τους 5 (Μαξιμένκο, Τσόσιτς, Χουσίνο) ήρθαν τον χειμώνα και ο Ηλιάδης δεν είναι κλασικός κεντρικός αμυντικός, η ΑΕΛ κράτησε το μηδέν στα 3 από τα 4 παιχνίδια των play out. 

gazzeta.gr