Με επιτυχία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε ο Διαγωνισμός έκθεσης και καλλιτεχνικής δημιουργίας με θέμα «Αἰὲν ὑψικρατεῖν … Πάντοτε να κυριαρχείς στα ύψη» από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας σε συνεργασία με το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας.

Ο Διαγωνισμός διοργανώθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας και απευθύνονταν σε όλα τα Γυμνάσια της ΔΔΕ Λάρισας.

Ολοκληρώθηκαν με αποτελεσματικότητα οι διαδικασίες για την έγκριση του διαγωνισμού, την κοινοποίηση του στα σχολεία, τη συγκέντρωση των εκθέσεων και των έργων ζωγραφικής μαθητών και μαθητριών που συμμετείχαν σε αυτόν και την αξιολόγησή τους.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 96 μαθητές και μαθήτριες της Α’, Β’ και Γ’ τάξης Γυμνασίου, με την υποστήριξη 17 εκπαιδευτικών από 14 σχολικές μονάδες, καταθέτοντας 12 εκθέσεις και 84 ζωγραφικά έργα.

Για την αξιολόγηση των έργων, η ΔΔΕ Λάρισας προέβη στη συγκρότηση άμισθης καλλιτεχνικής επιτροπής αξιολόγησης, αποτελούμενη από πέντε εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ 02 Φιλολογικών και ΠΕ 08 Καλλιτεχνικών.

Η επιτροπή αξιολογώντας τις εκθέσεις που κατατέθηκαν και τα ζωγραφικά έργα, σύμφωνα με την Προκήρυξη του Διαγωνισμού, αποφάσισε ομόφωνα ότι διακρίνονται προς βράβευση τα έργα των μαθητών/τριών:

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ στον μαθητή Ιωάννου Δημήτριο της Β’ Γυμνασίου από το 8ο Γυμνάσιο Λάρισας με επιβλέπουσα εκπαιδευτικό την κα Μασσούρα Κλεοπάτρα,

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ στην μαθήτρια Δέλια Βασιλική της Β’ Γυμνασίου από το 14ο Γυμνάσιο Λάρισας με επιβλέπουσα εκπαιδευτικό την κα Ραχούτη Σταυρούλα

Οι διακριθέντες μαθητές και μαθήτριες βραβεύτηκαν από τον Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023 στην Λέσχη Αξιωματικών της 110ΠΜ στις 13:00, παρουσία του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Νικολάου Ζέρβα, στελεχών της ΔΔΕ, των γονέων των μαθητών και μαθητριών και των υπευθύνων εκπαιδευτικών τους.

Τιμητικά βραβεία απονεμήθηκαν από τον Αρχηγό της Τακτικής Αεροπορίας στους μαθητές των Εδικών σχολείων που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό από το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Λάρισας και από το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Λάρισας.