Εντολή για κατ΄ επείγουσα ταυτοποίηση DNA προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η σορός αγνώστου ανδρός που εντοπίστηκε προχθές το βράδυ στην ακτή της παραλίας Κουτσουπιάς Νομού Λάρισας, ανήκει στον 30χρονο αγνοούμενο Θεσσαλονικιό, Γιώργο Καραμιχαηλίδη, που εξαφανίστηκε τον Αύγουστο του 2016 από τον όρμο Βότση Αλοννήσου και έκτοτε αγνοείται, έδωσε η Εισαγγελία Βόλου.
Μετά την ενημέρωση για τον εντοπισμό της σορού ανδρός αγνώστων λοιπών στοιχείων, υπήρξε άμεση κινητοποίηση των νομικών συμβούλων της οικογένειας του 30χρονου. Η μητέρα του αγνοούμενου, Ματούλα Κουτρώτσιου, σύμφωνα με πληροφορίες, δέχτηκε να γίνει η ταυτοποίηση.
Ο δικηγόρος της οικογένειας, Σπύρος Δεσύλλας, απευθύνθηκε στην Εισαγγελία Βόλου για να υποβάλει αίτημα, και σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελία Βόλου ικανοποίησε το αίτημα και έδωσε κατ’ επείγουσα εντολή στο Λιμεναρχείο Σκιάθου.
Να επισημανθεί ότι η σορός που εντοπίστηκε στη Λάρισα σύμφωνα με το Α’ Λιμενικό Τμήμα Αγιόκαμπου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, ανήκει σε άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων, ηλικίας περίπου 50-60 ετών, ύψους περίπου 1,60 μ., μέτριας σωματικής διάπλασης με βάρος περίπου 70-80 κιλά.
Η ανωτέρω σορός είχε μαύρα μαλλιά με κοντή κόμη και φαλάκρα στο πάνω μέρος, περιποιημένο μούσι και μουστάκι, σκούρα καστανά μάτια, ενώ έφερε φανελάκι ανοιχτού χρώματος.
Η σορός έχει ήδη μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου φυλάσσεται μέχρι να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.
Υπενθυμίζεται ότι στο πρόσφατο παρελθόν είχε δοθεί εντολή προκειμένου να γίνει και διερεύνηση DNA από τα προσωπικά αντικείμενα του 30χρονου Θεσσαλονικιού που είχαν εντοπιστεί στο αλιευτικό καταφύγιο, στο πλαίσιο συγκέντρωσης στοιχείων για την εξαφάνιση του Γιώργου Καραμιχαηλίδη και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτή συνέβη.
Ο Γιώργος Καραμιχαηλίδης εξαφανίστηκε από το αλιευτικό καταφύγιο όρμου Βότση στις 30 Αυγούστου 2016, και έκτοτε δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής. Στην Αλόννησο βρισκόταν για διακοπές με τη σύντροφό του. Λίγες ώρες μετά την άφιξή του στο νησί αποχώρησε από το δωμάτιό του λέγοντας στη σύντροφό του ότι θα επιστρέψει σε λίγη ώρα, αλλά δεν γύρισε πίσω ποτέ.

taxydromos.gr