Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού, πραγματοποιούνται καθημερινά από τις αστυνομικές Υπηρεσίες εντατικοί έλεγχοι  σε όλη τη Θεσσαλία.

Κατά το τελευταίο 5ημερο, από 11 έως 15 Οκτωβρίου 2021, από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας:

- πραγματοποιήθηκαν 8.921 έλεγχοι, 

- συνελήφθησαν 3 άτομα,  

- αναστάλθηκε η λειτουργία 2 καταστημάτων, 

- βεβαιώθηκαν 105 παραβάσεις, εκ των οποίων:

- 96 για μη χρήση μάσκας (εργαζόμενοι, πελάτες καταστημάτων κ.λπ.)

- 5 για περιορισμό μετακίνησης,

- 1 για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

- 1 για εξυπηρέτηση πελάτη εντός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, στερούμενου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησηςαπό τον κορωνοϊό,

- 1 για μη συμπλήρωση ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Location Form) και

- 1 για συγκέντρωση πέραν των 500 όρθιων ατόμων σε εξωτερικό χώρο καταστήματος, χωρίς λήψη απαραίτητων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας και τήρηση αποστάσεων.

Ως προς τις συλλήψεις:

- Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ στο Βόλο, δύο ημεδαποί, διότι κατελήφθησαν να λειτουργούν, ως ιδιοκτήτης και προσωρινά υπεύθυνος, αντίστοιχα, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του, να έχουν οργανώσει εκδήλωση (εγκαίνια), χωρίς τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, με αποτέλεσμα τη συγκέντρωση πέραν των 500 όρθιων ατόμων στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος, μη τηρώντας τις μεταξύ τους αποστάσεις.

- Συνελήφθη, την 13-10-2021 το πρωί στα Τρίκαλα, ένας ημεδαπός, διότι εισήλθε στο Δικαστικό Μέγαρο Τρικάλων, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά. 

Επιπλέον, χθες σε περιοχή της Καρδίτσας, αναστάλθηκε η λειτουργία καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για 7 ημέρες και βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.000 ευρώ, για εξυπηρέτηση πελάτη εντός καταστήματος, στερούμενου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης από τον κορωνοϊό.

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας τονίζεται ότι οι παραπάνω έλεγχοι, οι οποίοι έχουν σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας, συνεχίζονται.