Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, δέκα περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων που διαπράχθηκαν στην πόλη της Λάρισας.
Δράστες είναι δύο άτομα και συγκεκριμένα ένας 46χρονος και μια 45χρονη, οι οποίοι συνελήφθησαν αρχικά, προχθές (23-02-2017) το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απάτης κατ΄ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, της παράβασης της νομοθεσίας σχετικά με τους κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παράβασης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες, κατελήφθησαν να κατέχουν και να διαθέτουν παράνομα προς πώληση (25) πλαστικά δοχεία με λάδι άγνωστης προέλευσης, τα οποία κατασχέθηκαν.
Επιπλέον, εξακριβώθηκε ότι ο 46χρονος στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.
Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, προέκυψε ότι οι δύο προαναφερόμενοι, από τον Μάιο του 2016 έως το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, προσέγγιζαν κυρίως ηλικιωμένους και προσποιούμενοι είτε τους μικροπωλητές, είτε τους εφοριακούς, είτε τους λογιστές, είτε οικείους συγγενικών τους προσώπων, κατάφερναν να τους εξαπατούν και να τους αποσπούν χρηματικά ποσά.
Πιο συγκεκριμένα, οι δράστες κατά το χρονικό διάστημα από (19-05-2016) έως (21-02-2017), ακολουθώντας την προαναφερόμενη μεθοδολογία, κατάφεραν να αποσπάσουν από δέκα ηλικιωμένες γυναίκες το συνολικό χρηματικό ποσό των (6.960) ευρώ, καθώς και χρυσαφικά συνολικής αξίας (10.500) ευρώ.
Οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας για τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλα παρόμοια αδικήματα που διαπράχθηκαν τόσο στην πόλη της Λάρισας όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας.