Πριν από τρεις μήνες η πληροφορία που έφτασε στο γραφείο του ιδιωτικού ερευνητή Γιώργου Τσούκαλη μιλούσε για εμπλοκή 57χρονου ιδιοκτήτη κλαμπ στη Λάρισα σε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας.
Οι συνάδελφοί του Φώντας Βρόσγος και Γιώργος Μανίκας έκαναν αλλεπάλληλα ταξίδια στη Λάρισα για να επαληθεύσουν όπως γίνεται συνήθως τα στοιχεία της πληροφορίας.
Όταν βεβαιώθηκαν ενημερώθηκε η υποδιεύθυνση ασφάλειας Ιωαννίνων και πριν από λίγες ημέρες έγινε ανεπιτυχής προσπάθεια εντοπισμού των αρχαίων αντικειμένων.

Χθες, 27 Δεκεμβρίου 2018, από τα χαράματα κλιμάκιο της ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με τον Γιώργο Τσούκαλη και τους συναδέλφους του, Φώντα Βρόσγο και Γιώργο Μανίκα, μετέβη στη Λάρισα όπου συνελήφθη ο αρχαιοκάπηλος. Στην κατοχή του βρέθηκαν περίπου 700 αρχαία αντικείμενα τα οποία είναι νομίσματα μεγάλης αξίας, κοσμήματα, καθώς και ένα μικρό αγαλματίδιο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην ασφάλεια Ιωαννίνων και σήμερα αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον της εισαγγελίας Λάρισας.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ ανήκει στον πρόεδρο της Unesco Πειραιώς και νήσων Γιάννη Μαρωνίτη γιατί είναι ο άνθρωπος που μας ψήλωσε τον πήχη. Νιώθω περήφανος διότι περάσαμε τις 16 χιλιάδες αρχαιότητες που έχουμε σώσει με δικά μας έξοδα και δικές μας έρευνες» δήλωσε ο συγγραφέας και σύμβουλος πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco Πειραιώς και νήσων Γιώργος Τσούκαλης ο οποίος όπως τόνισε ευχαριστεί θερμά τους συναδέλφους και συνοδοιπόρους του, Φώντα Βρόσγο και Γιώργο Μανίκα, τον υποστράτηγο διοικητή Ηπείρου Κώστα Σκούμα, και τον διοικητή ασφαλείας Ιωαννίνων Βασίλη Μουσελίμη.

zougla.gr