Ένας 34χρονος Ιρακινός και δύο ακόμα, που διαμένουν σε δομή του προγράμματος "Εστία" στην πόλη της Λάρισας, συνελήφθησαν για το φονικό το βράδυ του Σαββάτου στην οδό Γεωργιάδου. 

Ως γνωστόν νεκρός από μαχαίρωμα στην καρδιά βρέθηκε νωρίς χθες το βράδυ 22χρονος πρόσφυγας από τη Συρία, κοντά στον ξενώνα αστέγων του Δήμου στους Αμπελοκήπους. Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, προηγήθηκε καβγάς μεταξύ θύματος και δράστη, γύρω στις 8.30 το βράδυ, όταν ο πρώτος, συνοδευόμενος από τρείς φίλους του, επισκέφθηκε τον δεύτερο στον ξενώνα του Προγράμματος «Εστία» σε πάροδο της οδού Γεωργιάδου.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας το πρωί της Κυριακής αναφέρει:

"Εξιχνιάστηκε άμεσα περίπτωση ανθρωποκτονίας που διαπράχθηκε χθες (31-10-2020) το βράδυ στη Λάρισα.

Συνελήφθησαν, σήμερα (01-11-2020) τις πρώτες πρωινές ώρες στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, τρία άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της ανθρωποκτονίας και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ, στο πλαίσιο διαπληκτισμού που είχαν οι τρεις δράστες με άλλο άτομο, ένας από αυτούς του επιτέθηκε με τέμνον και νύσσον όργανο, τραυματίζοντάς το θανάσιμα στη θωρακική χώρα.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας".

Λ.Ε. εφ. ΚΟΣΜΟΣ (kosmoslarissa.gr)