Δύο νέες απάτες μέσω διαδικτύου καταγγέλθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, με θύματα αυτήν τη φορά δύο γυναίκες, ηλικίας 55 και 58 ετών. Στην πρώτη περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες, εξαπατήθηκε μία 58χρονη Λαρισαία, η οποία έχασε 2.099 ευρώ καταβάλλοντας τα... έξοδα αποστολής προκειμένου να λάβει ένα χαμηλότοκο δάνειο 10.000 ευρώ, ενώ στη δεύτερη περίπτωση εξαπατήθηκε μία 55χρονη κάτοικος χωριού του Δήμου Τεμπών, η οποία έχασε 11.500 ευρώ, με το πρόσχημα της απενεργοποιημένης τραπεζικής κάρτας.

Η 58χρονη έλαβε μέσω Viber ενημερωτικό μήνυμα για χαμηλότοκο δάνειο ύψους 10.000 ευρώ, έτρεξε να το πάρει, κατέθεσε για υποτιθέμενα «έξοδα φακέλου» 1634 ευρώ, αλλά οι «τραπεζίτες» του διαδικτύου έγιναν καπνός.

Λίγο καιρό αργότερα η ίδια βρήκε άλλη προσφορά στο facebook από την ίδια συμμορία, «αξιόπιστη χρηματοδότηση» έλεγε το μήνυμα, μίλησε με κάποιον στο μέσεντζερ ο οποίος της υποσχέθηκε ότι θα της επιστρέψουν τα 1634 ευρώ του προηγούμενου δανείου που δεν έλαβε, και την έπεισε να καταθέσει άλλα …  465 ευρώ για την «αξιόπιστη χρηματοδότηση». Φυσικά της τα πήραν και αυτά.

Η 55χρονη έλαβε ένα μέηλ που έμοιαζε να είναι από γνωστή τράπεζα το οποίο έλεγε ότι έχει μπλοκαριστεί η πιστωτική της κάρτα. Ακολούθησε τις οδηγίες, σε ιστοσελίδα που έμοιαζε με της τράπεζας ώστε να ξεμπλοκάρει την κάρτα της, και λίγο αργότερα ενημερώθηκε με μήνυμα από την κανονική τράπεζα ότι οι καταθέσεις της ύψους 11.500 ευρώ μεταφέρθηκαν σε άλλους λογαριασμούς, που ήταν των απατεώνων…

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (με πληροφορίες από Βαγγέλη Κακάρα Ελευθερία)