Συνελήφθη χθες το βράδυ στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, μία αλλοδαπή γυναίκα, σε βάρος της οποίας, καθώς και σε βάρος άγνωστου, μέχρι στιγμής, συνεργού της, σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και απόπειρα απάτης σε βάρος γυναικών στη Λάρισα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, χθες το απόγευμα, άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με γυναίκα και αφού συστήθηκε ως γιατρός του νοσοκομείου, με το πρόσχημα της άμεσης ανάγκης για χειρουργική επέμβαση συγγενικού της προσώπου, έπεισε την παθούσα να τοποθετήσει σε σακούλα το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.

Ακολούθως, καθ’ υπόδειξή του, η παθούσα εναπόθεσε τη σακούλα με τα χρήματα κάτω από κάδο απορριμμάτων κοντά στην οικία της, την οποία παρέλαβε από το σημείο η δράστιδα. 

Επιπλέον, χθες λίγη ώρα αργότερα, η δράστιδα αποπειράθηκε να αποσπάσει, από γυναίκα, χρηματικό ποσό, με την ίδια ως άνω μεθοδολογία.

Πιο αναλυτικά, άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με την γυναίκα, προσποιούμενος ομοίως τον γιατρό και με την προαναφερόμενη μέθοδο, αποπειράθηκαν να της αφαιρέσουν το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ.

Η προαναφερόμενη εντοπίστηκε χθες το βράδυ στην πόλη της Λάρισας και από την κατοχή της κατασχέθηκαν συνολικά τα κάτωθι:

- το χρηματικό ποσό των 4.830 ευρώ,

- 4 κινητά τηλέφωνα, 

- 3 χρυσές λίρες και 

- κοσμήματα - χρυσαφικά (σταυρός, κόσμημα, καρφίτσα και κρικάκια σύνδεσης κοσμημάτων).

Το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ αποδόθηκε στην παθούσα, από την οποία το απέσπασαν.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.