Οι δυο τσιγγάνοι, ζευγάρι, από τον Τύρναβο που κατηγορούνται για την αρπαγή της 6χρονης Νικολέτας αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους στον ανακριτή που ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι. Τους επιβλήθηκε ο όρος να παρουσιάζονται μέσα στις 5 πρώτες μέρες κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα, μέχρι να φτάσει η υπόθεση στο δικαστήριο.
Οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι μεγάλωσαν από μωρό τη Νικολέτα και ότι την έχουν κοντά τους 6 χρόνια. Τους την έδωσε, σύμφωνα με την απολογία τους, η πραγματική της μητέρα η οποία αδυνατούσε να την κρατήσει και να την μεγαλώσει. Μάλιστα, σύμφωνα με τον δικηγόρο που τους εκπροσώπησε, οι εντολείς του έχουν εντοπίσει τηλεφωνικά τη γυναίκα η οποία ζει στη Βουλγαρία και αν χρειαστεί θα παρουσιαστεί στις ελληνικές αρχές . Τα στοιχεία της μάλιστα έχουν κατατεθεί, σύμφωνα με τον δικηγόρο, στον ανακριτή.
Το κοριτσάκι φιλοξενείται σε κοινωνική δομή στη Λάρισα, είναι καλά στην υγεία του, σωματική και ψυχική και είναι πολύγλωσσο. Σχετικά με την υπόθεση δεν έχει δώσει καμία πληροφορία.
Οι αστυνομικές αρχές πάντως, συνεχίζουν τις έρευνες και εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.
ert.gr (Μάνια Γκουσιάρη)