Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, βραδινές ώρες της 20-6-2021 στο Μενίδι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο άνδρες, ηλικίας 51 και 32 ετών, για παράβαση της νομοθεσίας περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών και για βία κατά υπαλλήλων.

Στο πλαίσιο των δράσεων της ανωτέρω Υπηρεσίας για τη σύλληψη εμπόρων ναρκωτικών και κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση των ανωτέρω στη διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, της Χαλκίδας και της Λάρισας, εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Ειδικότερα, ο 51χρονος κατελήφθη να κατέχει επιμελώς κρυμμένες, σε αυτοκίνητο που επέβαινε, 5 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες που περιείχαν 2 κιλά και 495 γραμμ. ηρωίνης, με σκοπό τη διακίνηση τους και για λογαριασμό του 32χρονου, ο οποίος επέβαινε ως προπομπός σε έτερο αυτοκίνητο.

Όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία των αστυνομικών, προσπάθησαν να ματαιώσουν τον έλεγχο, προβάλλοντας σθεναρή αντίσταση μέχρι την ακινητοποίηση τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.