Στο εδώλιο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου έληξε η απόπειρα ενός 18χρονου από τη Λάρισα, να κλέψει δίκυκλο μοτοποδήλατο στον Βόλο και να επιστρέψει με αυτό στην πόλη του.

Ο νεαρός καταδικάστηκε με συνολική ποινή φυλάκισης 28 μηνών, χωρίς αναστολή, αλλά η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη και επέστρεψε στη Λάρισα, συνοδευόμενος από τη μητέρα και τον αδερφό του.

Η περιπέτειά του ξεκίνησε προχθές, όταν, σύμφωνα με όσα δήλωσε απολογούμενος χθες στο Αυτόφωρο, ήρθε από τη Λάρισα στον Βόλο με το τρένο.

Κάνοντας βόλτα στο λιμάνι αρχικά και κατόπιν στην πόλη, φέρεται να βρήκε το δίκυκλο μάρκας «Χόντα», ιδιοκτησίας 31χρονου διανομέα σε εταιρεία ταχυμεταφορών, το οποίο και έκλεψε, αφού έσπασε την κλειδαριά του τιμονιού.

Κατόπιν κινήθηκε με αυτό στην πόλη, για να προσκρούσει σε μπάρα στην παραλιακή οδό Αργοναυτών, που είχε αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ο ίδιος και να προκληθούν μεγάλες ζημιές στο δίκυκλο (έσπασε τιμόνι, μπροστινή ανάρτηση, στράβωσε ο σκελετός κ.ά.)

Η κλοπή του δίκυκλου έγινε στην οδό Αθ. Διάκου, όπου ήταν σταθμευμένο, καθώς ο ιδιοκτήτης του εργάζεται σε εταιρεία ταχυμεταφορών εκεί κοντά.

Η πρόσκρουση στην μπάρα σημειώθηκε προχθές γύρω στις 5.30’ το απόγευμα, στη συμβολή της Αργοναυτών με την Τοπάλη, ενώ όπως ανέφερε στο δικαστήριο ο 18χρονος δράστης, σκόπευε με το δίκυκλο να επιστρέψει στη Λάρισα.

Ο κατηγορούμενος ομολόγησε την κλοπή και δήλωσε μετανιωμένος, ενώ όπως ανέφερε, είναι άνεργος και δεν έχει δίπλωμα οδήγησης.

Με αυστηρότητα για την υπόθεση και την οδήγηση χωρίς δίπλωμα μίλησε η εισαγγελέας, τονίζοντας τον κίνδυνο πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος, ενώ πρότεινε την ενοχή του για τις κατηγορίες της κλοπής και της παράβασης του ΚΟΚ.

Η πρόταση έγινε δεκτή και του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 28 μηνών, καθώς ο 18χρονος φέρεται να έχει και άλλες καταγγελίες σε βάρος του.

(*) φωτογραφία αρχείου

e-thessalia.gr