Αυτή την εποχή τα βαμβακόφυτα βρίσκονται στο στάδιο ανάπτυξης των πρώτων χτενιών στις όψιμες καλλιέργειες που αποτελούν την πλειοψηφία των περιπτώσεων.

Οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην αρχή της καλλιεργητικής περιόδου δεν ευνόησαν την πρώιμη σπορά, η οποία κατά 70% περίπου, πραγματοποιήθηκε στα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου, γι’ αυτό και η φετινή παραγωγή είναι πολύ όψιμη σε σχέση με τον μέσο όρο της Π.Ε. Λάρισας.

Στο δίκτυο φερομονικών παγίδων, όσον αφορά στο πράσινο σκουλήκι, μέχρι στιγμής διαπιστώνονται χαμηλά έως μέτρια επίπεδα συλλήψεων ενήλικων (πεταλούδων) πράσινου σκουληκιού στις περισσότερες περιοχές της Π.Ε. Λάρισας, με εξαίρεση την ευρύτερη περιοχή των Τ.Κ. Αρμενίου, Αχιλλείου, Καλαμακίου, Κιλελέρ, Μελίας και Χάλκης του Δ. Κιλελέρ και των Τ.Κ. Κουλουρίου, Τερψιθέας και Φαλάνης του Δ. Λαρισαίων, όπου εμφανίζονται σχετικά υψηλά επίπεδα συλλήψεων πεταλούδων πράσινου σκουληκιού.

Όσον αφορά στο ρόδινο σκουλήκι, οι συλλήψεις ενήλικων (πεταλούδων) ρόδινου σκουληκιού στο δίκτυο φερομονικών παγίδων της Υπηρεσίας κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα στις περισσότερες περιοχές της Π.Ε. Λάρισας.