Αντιπροσωπεία του Δ.Σ της ΕΟΑΣΝΛ πραγματοποίησε συνάντηση στην ΔΕΗ με θέμα την παροχή αγροτικού ρεύματος στις γεωτρήσεις των δικαιούχων αγροτών.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Στη συνάντηση θέσαμε το αίτημα για παράταση των αδειών ένταξης στο αγροτικό τιμολόγιο για τους αγρότες αφού αναδείχτηκε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να εξετασθούν και να εγκριθούν οι χιλιάδες αιτήσεις που βρίσκονται σε αναμονή αφού η διαδικασία λήγει την Παρασκευή. Δεν είναι ευθύνη των αγροτών αλλά υπάρχει καθυστέρηση από τις υπηρεσίες στην έκδοση και έγκριση των αδειών. Θεωρούμε ότι το αίτημα μας είναι απόλυτα λογικό και δίκαιο και πρέπει να ικανοποιηθεί άμεσα.
Επίσης θέσαμε το ζήτημα της μείωσης των παράβολων που απαιτούνται για την έγκριση και ένταξη των αγροτών αλλά και την απλούστευση των διαδικασιών ανάμεσα στις υπηρεσίες ώστε να σταματήσει η γραφειοκρατία και η ταλαιπωρία χιλιάδων αγροτών του Νομού μας.
Η μείωση της τιμής του ρεύματος για αγροτική χρήση αποτελεί δέσμευση τόσο της προηγούμενης όσο και της σημερινής κυβέρνησης που όμως έμεινε στα «χαρτιά» και στις εξαγγελίες. Η τιμή του αγροτικού ρεύματος παραμένει εξωφρενική και επιβαρύνει κατά πολύ το κόστος παραγωγής την ίδια ώρα που οι βιομηχανίες απολαμβάνουν πολύ χαμηλές τιμές στο ρεύμα. Πάγιο αίτημα του αγροτικού κινήματος είναι η άμεση μείωση της υπέρογκης τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%».