Διαμαρτυρία έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας πραγματοποίησαν το πρωί αγρότες από το νομό Λάρισας, αλλά και από άλλους νομούς της Θεσσαλίας, διότι σήμερα ήταν προγραμματισμένες τρεις υποθέσεις που σχετίζονται με τις αγροτικές κινητοποιήσεις του 2013 στο μπλόκο της Νίκαιας.
Οι αγρότες συμμετείχαν στο μπλόκο της Νίκαιας, ενώ – κατά περίπτωση – κατηγορούνται για αδικήματα όπως απόπειρα παρακώλυσης συγκοινωνιών, διατάραξη συγκοινωνιών, φθορά περιουσίας κ.α.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας Ρίζος Μαρούδας ζήτησε για ακόμη μία φορά «να σταματήσουν τα αγροτοδικεία» και πρόσθεσε πως «παλεύουμε για το δίκιο μας και για την επιβίωσή μας». Κλείνοντας ανέφερε πως «τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με την τρομοκρατία και με τα δικαστήρια», ενώ υπογράμμισε πως «η παρούσα Κυβέρνηση είχε πει πως θα σταματούσε τα αγροτοδικεία». Στο πλευρό των αγροτών βρέθηκαν σήμερα έξω από τα δικαστήρια συνάδελφοί τους, όπως και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, εκφράζοντας την συμπαράστασή τους.
(*) φωτογραφία από thessaliatv.gr

(AΠΕ-ΜΠΕ)