Σε υψηλά επίπεδα παραμένει η ζήτηση τόσο για το τριφύλλι, όσο και για τις σανοβρώμες, κάτι που φέρνει χαμόγελα στους αγρότες, αλλά προβληματισμό στους κτηνοτρόφους.

Τα βασικά χαρακτηριστικά της τωρινής περιόδου είναι η σπουδή μεγάλων κτηνοτροφικών μονάδων από Πελοπόννησο, Κρήτη, Κυκλάδες κ.λπ. να εφοδιαστούν για το χειμώνα νωρίς, το γεγονός ότι δεν υπάρχουν τόσες αποθήκες γεμάτες με προϊόν, όσες πέρσι και τρίτον, το γεγονός ότι πολλές εκτάσεις παραγωγικές ιδίως στην Θεσσαλία βγήκαν εκτός παραγωγής λόγω των καιρικών φαινομένων (Ιανός, Μήδεια κ.λπ.).

O κ. Αργύρης Μπαϊρακτάρης, πρόεδρος στον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Τυρνάβου σημείωσε μιλώντας στον ΑγροΤύπο πως το τριφύλλι περσινής εσοδείας το 2020 είχε 18 λεπτά το κιλό και το 2021 αυξήθηκε σε 26-27 λεπτά το κιλό, προφανώς την περίοδο πολύ μετά την συγκομιδή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η περίοδος ανομβρίας που επικρατεί σήμερα δεν έχει επίπτωση στις τιμές των ζωοτροφών, πλην όμως, οι μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι -όπως τυχαίνει να είναι ο ίδιος- επωμίστηκαν ένα μεγάλο κόστος όσον αφορά στην σίτιση των ζώων την περίοδο μέσα στο χειμώνα που στην περιοχή της Θεσσαλίας και ιδίως στα ορεινά επικρατούσαν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και έπεσαν χιόνια.

agrotypos.gr