Περισσότεροι αγρότες από τη Θεσσαλία θα ενταχθούν στο μέτρο για την οικονομική ενίσχυση των σχεδίων βελτίωσης.

Αυτό προκύπτει μετά την αύξηση κατά 62% του αρχικού προϋπολογισμού που είχε στη διάθεσή της η Περιφέρεια για το μέτρο των Σχεδίων Βελτίωσης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, που αφορά τον εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων της χώρας.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ολοκληρώσει την αξιολόγηση των σχεδίων βελτίωσης που κατέθεσαν αγρότες της Θεσσαλίας και εκτιμάται ότι προτάσεις έχουν καταθέσει περίπου 1.000 αγρότες.

«Ενισχύεται η αγροτική παραγωγή. Είναι ένα πρόγραμμα που περιμένουν οι αγρότες, ένα πρόγραμμα ουσίας για τη Θεσσαλία. Ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 30, 8 εκ. ευρώ αλλά αυξήθηκε σε 65 εκατομμύρια.

Έτσι έχουμε τη δυνατότητα ένταξης πολλών σχεδίων από αγρότες. Και αν έχουμε τη δυνατότητα, θα διεκδικήσουμε και περισσότερα χρήματα για να ικανοποιήσουμε περισσότερους αγρότες», δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός που βρέθηκε σήμερα στον Βόλο.

Πρόσθεσε επίσης ότι αισιοδοξεί να υπάρχει μια αυτοματοποιημένη διαδικασία λειτουργίας του προγράμματος προκειμένου για να προχωρήσουν γρήγορα οι αγρότες τα σχέδιά τους.

e-thessalia.gr