Ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι, ώστε να προκύψουν τα επιλέξιμα στρέμματα και να βγει η απόφαση του ΥπΑΑΤ που θα ορίζει το ύψος της.

Όμως γίνεται προσπάθεια να περαιωθεί η διαδικασία το αμέσως επόμενο διάστημα.

Έτσι, αν τελικά γίνει αυτό εφικτό, μέχρι τις 20 Μαρτίου, αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, ενδέχεται να πληρωθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση βιομηχανικής ντομάτας για το έτος 2019, νωρίτερα δηλαδή από πέρσι.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχει ακόμα προκύψει ο ακριβής αριθμός των επιλέξιμων εκτάσεων, καθώς εκκρεμούν έλεγχοι. Πιο πιθανές ημερομηνίες καταβολής είναι γύρω στις 18 Μαρτίου με τα σημερινά δεδομένα.

Με βάση την εικόνα που έχουμε τα στρέμματα που καλλιεργήθηκαν το 2019 ήταν λιγότερα από το 2018, οποτε μάλλον πάμε σε αυξημένο ποσό συνδεδεμένης, σχολίασε σχετικά μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΘΕΣΤΟ, κ. Χρήστος Σουλιώτης.

Υπενθυμίζεται ότι πέρσι η αντίστοιχη πίστωση στους λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών είχε πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου 2019, ήταν 70,8 ευρώ ανά στρέμμα και συνολικά το μπάτζετ είχε φθάσει τα 2,9 εκατ. ευρώ περίπου.

Για το έτος ενίσχυσης 2017 το ποσό ήταν 67,3 ευρώ το στρέμμα ενώ το 2016 ήταν 63,4 ευρώ το στρέμμα.

agrotypos.gr