Χαμηλά επίπεδα συλλήψεων ενήλικων (πεταλούδων) πράσινου και ρόδινου σκουληκιού εντοπίζονται στις περισσότερες καλλιέργειες βαμβακιού στην Π.Ε. Λάρισας.

Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Λάρισας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Βόλου αυτή την εποχή τα βαμβακόφυτα εξαιτίας της μεγάλης οψίμισης της παραγωγής από τις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην αρχή της καλλιεργητικής περιόδου, βρίσκονται στο στάδιο έναρξης της ανθοφορίας.

Στο δίκτυο φερομονικών παγίδων που έχει αναπτύξει η Υπηρεσία, όσον αφορά στο πράσινο σκουλήκι, μέχρι στιγμής διαπιστώνονται χαμηλά επίπεδα συλλήψεων ενήλικων (πεταλούδων) πράσινου σκουληκιού στις περισσότερες περιοχές της Π.Ε. Λάρισας.

Όσον αφορά στο ρόδινο σκουλήκι, οι συλλήψεις ενήλικων (πεταλούδων) ρόδινου σκουληκιού κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα στις περισσότερες περιοχές της Π.Ε. Λάρισας, με εξαίρεση την Τ.Κ. Τερψιθέας όπου παρουσιάζονται σχετικά υψηλές συλλήψεις πεταλούδων ρόδινου σκουληκιού, και οι Τ.Κ. Ελευθεραί και Χάλκης όπου εμφανίζονται μέτρια επίπεδα συλλήψεων.