Με συγκέντρωση στα γραφεία της ΔΕΗ από κοινού με το ΕΚΛ και άλλους φορείς, συνεχίζει η ΕΟΑΣΝΛ, την ερχόμενη Πέμπτη στις 10 το πρωί, το πρόγραμμα  των αγωνιστικών της  συγκεντρώσεων και διεκδικήσεων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της “πρέπει να κατανοηθεί ότι η υπέρογκη και παράλογη αύξηση δεν οφείλεται στις διεθνείς εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας όπως προσπαθεί να μας πείσει η Κυβέρνηση. Η αύξηση οφείλεται στην περίφημη «πράσινη ανάπτυξη» που πολλοί την διαφημίζουν συνεχώς στους αγρότες ως πανάκεια στα προβλήματα μας.

Μια χούφτα επιχειρηματίες με ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά θησαυρίζουν καθώς η ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ, με τις ευλογίες της εκάστοτε Ελληνικής κυβέρνησης, αγοράζει την κιλοβατώρα σε υψηλότατες εγγυημένες τιμές από αυτούς τους επιχειρηματίες και μετακυλύει το κόστος της ενέργειας στους αγρότες και τα λαϊκά νοικοκυριά”.

Στη συνέχεια οι αγρότες θα μεταβούν στον ΕΛΓΑ προκειμένου να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία τους για “τις καθυστερήσεις στις προκαταβολές παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις που τους είχαν δοθεί”.

Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Κυριακή 19 του μηνός συνεδριάζει στη Νίκαια Λάρισας, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, η οποία θα συζητήσει όλα τα ανοιχτά θέματα των αγροτών και θα αποφασίσει τη μορφή των κινητοποιήσεων τους.

ertnews.gr