Δεκάδες αγρότες του δήμου Αγιάς συμμετείχαν στη μηχανοκίνητη πορεία που ξεκίνησε από την Αγιά και κατέληξε έξω από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, στη Λάρισα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας και των Αγροτικών Συλλόγων  Αγιάς.
Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου πρώην δήμου Νέσσωνα και Ελάτειας.

Οι αγρότες διεκδικούν να μη γίνει περικοπή των συνδεδεμένων ενισχύσεων, να ενισχυθούν για την απώλεια εισοδήματός τους μέσα στην πανδημία, να παρθούν μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής, να προχωρήσει άμεσα η καταβολή προκαταβολών αλλά και αποζημιώσεων στο 100% για τις καταστροφές από τους παγετούς που σημειώθηκαν 8 μήνες πριν.

Η κινητοποίηση αυτή ήταν η τρίτη μέσα σε έναν μήνα, καθώς προηγήθηκαν μαζική συγκέντρωση με τρακτέρ στην κεντρική πλατεία της Αγιάς και συγκέντρωση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αθήνα.

Οι αγρότες συναντήθηκαν με εκπρόσωπο της περιφέρειας και ζήτησαν δημόσια δέσμευση - ανακοίνωση ότι η Περιφέρεια στηρίζει τα δίκαια αιτήματα τους.

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών συνεχίζονται και τις επόμενες μέρες. Έτσι μαζί με την συνεδρίαση των συλλόγων για την αποτίμηση των  μέχρι τώρα κινητοποιήσεων, ετοιμάζεται μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΛΓΑ στη Λάρισα, την Πέμπτη 16 Δεκέμβρη στις 11 π.μ.

Ταυτόχρονα, σταθμό στη δράση τους θα αποτελέσει η πανελλαδική σύσκεψη στις 19 Δεκέμβρη, στις 12 μ. στη Νίκαια Λάρισας, όπου καλούνται να πάρουν μέρος Ομοσπονδίες και Αγροτικοί Σύλλογοι από όλη τη χώρα, για να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα πάλης των αγροτών.

Με πληροφορίες από 902.gr