Συμβολική κατάληψη για περισσότερο από μία ώρα πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι αγρότες από την επαρχία Τυρνάβου, διεκδικώντας την καταβολή αποζημιώσεων από τον παγετό του περασμένου χρόνου, αλλά και την κίνηση των διαδικασιών για αποζημιώσεις από τον παγετό που έπληξε τις καλλλιέργειες τους τον περασμένο Ιανουάριο.
Οι αγρότες και εκπρόσωποι της διοίκησης της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας δεν συναντήθηκαν με τον διευθυντή του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ ή κάποιον άλλο υπηρεσιακό παράγοντα, λόγω απουσίας τους, γεγονός που τους οδήγησε να προχωρήσουν στη συμβολική κατάληψη των γραφείων του Οργανισμού.
Ωστόσο, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του προέδρου της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας Ρ. Μαρούδα και του διευθυντή του καταστήματος του ΕΛΓΑ για τα αιτήματα της κινητοποίησης.
Ο κ. Μαρούδας δήλωσε στην ΕΡΤ Λάρισας ότι από τις απαντήσεις που έλαβε από την επικοινωνία που είχε με τον διευθυντή του ΕΛΓΑ κρατάει μικρό καλάθι.
Αυτό γιατί για τις εκτιμήσεις και τις αποζημιώσεις από τον παγετό του περασμένου Ιανουαρίου ο διευθυντής του ΕΛΓΑ παρέπεμψε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την κίνηση των διαδικασιών αποζημίωσης μέσω των ΠΣΕΑ. Για τις αποζημιώσεις από τον παγετό της Ανοιξης του 2016 ο κ. Λιόντος σημείωσε ότι θα καταβληθούν στα τέλη του Μαϊου στους δικαιούχους αγρότες από το Δαμάσι και το Αργυροπούλι.
Στο Δαμάσι το κονδύλι ανέρχεται στις 968 χιλ. ευρώ και στις 620 χιλ. ευρώ για το Αργυροπούλι. Ωστόσο αναμένονται οι εκτιμήσεις για να προχωρήσει η σχετική διαδικασία.
Το τρίτο και τελευταίο θέμα είναι η επιστροφή των χρημάτων από τις δηλώσεις που έκαναν πέρσι αγρότες της περιοχής, οι οποίες απορρίφθηκαν και ως εκ τούτου πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα που κατέβαλαν για το συγκεκριμένο σκοπό οι αγρότες.
ert.gr