Με τη συγκομιδή της βρόμης  να έχει ολοκληρωθεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας, φτωχή φαίνεται να είναι η παραγωγή βρόμης, λόγω του καιρού.
Στην Ελλάδα, το 2015 καλλιεργήθηκαν 456.752 στρέμματα βρόμης, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, με τις μεγαλύτερες εκτάσεις να συγκεντρώνονται στις περιφέρειες της Δυτικής Ελλάδας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς, αλλά και της Κεντρικής Μακεδονίας. Παλαιότερα, το σύνολο σχεδόν της παραγωγής προοριζόταν για ζωοτροφή, ωστόσο, την τελευταία δεκαετία άρχισε να εμφανίζεται και το ενδιαφέρον για ανθρώπινη κατανάλωση.
Η ανοιξιάτικη ξηρασία προκάλεσε προβλήματα στην περιοχή των Φαρσάλων, όπου οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις βρόμης μειώθηκαν αισθητά λόγω μειωμένης ζήτησης, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κώστας Μπρέλλας, παραγωγός της περιοχής. «Έχω απόθεμα 25 τόνους από την περσινή χρονιά, οπότε δεν υπήρχε λόγος να ξαναβάλω», επεσήμανε, ενώ, όπως ανέφερε, η τιμή που του προσέφερε κτηνοτροφική εταιρεία ήταν στα 17 λεπτά το κιλό παραδοτέα στο εργοστάσιό τους, καθιστώντας ασύμφορη την παραγωγή.


ypaithros.gr