Η ζήτηση εξακολουθεί και είναι πολύ έντονη για το σκληρό σιτάρι, ενώ αρκετοί αγρότες κρατούν ακόμα το προϊόν στην αποθήκη.

Δεν τελειώνει, καθώς φαίνεται η άνοδος στο σκληρό σιτάρι, με την ζήτηση να εξακολουθεί να παραμένει πολύ ζωηρή από τα αλώνια, έως και σήμερα, που το προϊόν, παραμένει σε αρκετές περιπτώσεις, στις αποθήκες των παραγωγών.

Κάποιοι εξ αυτών, έχοντας ως δεδομένη τη σημερινή ζήτηση εν μέσω καλοκαιριού, υπολογίζουν σε περαιτέρω άνοδο, αργότερα, το φθινόπωρο ή το χειμώνα. Σημειωτέον ότι οι αποδόσεις στις πιο πολλές περιοχές της χώρας ήταν μειωμένες, λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών.

Ο κ. Αντώνης Ρεντζιάς, πρόεδρος στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Νίκαιας Λάρισας δήλωσε στον ΑγροΤύπο τα εξής: "ακούγονται ήδη τιμές στην περιοχή μας της τάξης των 35 ή και 36 λεπτών το κιλό. Αρκετοί παραγωγοί πιστεύουν ότι η άνοδος θα συνεχιστεί και δεν πουλάνε.

Με αυτά τα δεδομένα, δεν αποκλείεται να δούμε την Φότζια από αρχές Σεπτεμβρίου, να ανοίγει και με 40 λεπτά το κιλό. Εμείς ως Συνεταιρισμός, στις 15 Σεπτεμβρίου θα δώσουμε προϊόν βάσει των συμφωνιών μας.

Νωρίτερα θα δώσουμε και το προϊόν που έχουμε μαζέψει εκτός συμβολαίων, μέσω διαγωνισμού, που θα κάνουμε. Οι τιμές αυτές που ακούγονται, είναι ρεκόρ όλων των εποχών, πιο πάνω ακόμα και από την περίοδο 2007-2008"

agrotypos.gr