Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων χορήγησης ενίσχυσης για τους παραγωγούς που καλλιεργούν ελιές και ροδιές που υπέστησαν ζημιές το προηγούμενο διάστημα.

Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων καλεί τους ενδιαφερόμενους να έρθουν άμεσα σε επαφή με τους ανταπροκριτές του ΕΛΓΑ για την υποβολή αιτήσεων μέχρι τις 19 Ιουλίου.

Η ανακοίνωση:

Ο Δήμος Λαρισαίων κατόπιν σχετικής οδηγίας από τον ΕΛΓΑ, ενημερώνει τους παραγωγούς που καλλιεργούν ελιές και ροδιές, το φυτικό κεφάλαιο των οποίων  ζημιώθηκε (σπασίματα κλάδων, ξηράνσεις δένδρων, σχισίματα) από τους παγετούς και τις ισχυρές χιονοπτώσεις που εκδηλώθηκαν τη χρονική περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2017, να υποβάλουν αρχικές αιτήσεις χορήγησης ενίσχυσης, από  04/07/2017 έως και  19/07/ 2017. 

Δεν θα υποβληθούν αρχικές αιτήσεις σε περίπτωση απώλειας παραγωγής. 

Τονίζεται ότι οι ζημιές  στο φυτικό κεφάλαιο και στη φυτική παραγωγή, από δυσμενείς καιρικές συνθήκες (παγετός, χιονοπτώσεις) μπορούν να ενισχυθούν μόνο όταν το κατώτερο όριο απωλειών υπερβαίνει το 30% σε επίπεδο Π. Ενότητας, με βάση τη μέση παραγωγή των ζημιωθέντων καλλιεργειών κατά το έτος ζημιάς (2017) σε σύγκριση με τη μέση παραγωγή των προηγούμενων τριών ετών.

Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί, θα πρέπει να έρθουν άμεσα σε επαφή, με τους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων.