Τη διοργάνωση πανελλαδικού αγωνιστικού δεκαημέρου ετοιμάζουν για τα τέλη του Ιουνίου οι αγρότες από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, τις ενωτικές αγωνιστικές Ομοσπονδίες, τους Αγροτικούς Συλλόγους και Επιτροπές Αγώνα που υπάρχουν σε κάθε περιοχή. Στόχος είναι να αναδειχθούν τα έντονα προβλήματα και να διεκδικήσουν λύσεις. Η απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, στην οποία συζητήθηκαν τα μέτρα που ψηφίστηκαν από την κυβέρνηση με το 4ο Μνημόνιο την 18η Μάη και επιβαρύνουν δραματικά το ήδη μειωμένο εισόδημα αγροτών και κτηνοτρόφων.
Καλούνται οι Ομοσπονδίες και οι Αγροτικοί Σύλλογοι που συμμετέχουν στην Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων να συνεδριάσουν, να πάρουν αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις, να οργανώσουν την ενημέρωση αγροτών και κτηνοτρόφων και να εξασφαλίσουν την μαζική συμμετοχή στο 10ήμερο δράσης.
Όπως επισημαίνεται «Η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων προβάλει ένα δίκαιο και αναγκαίο πλαίσιο αιτημάτων, διεκδικούμε ουσιαστικό εισόδημα και ελάφρυνση από τα χαράτσια και την άγρια φορολογία, μέτρα που θα μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να παράγουμε. Δεν συμβιβαζόμαστε με την σφαγή μας ούτε με τα ψίχουλα της κυβέρνησης.
• Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12000€ προσαυξημένο με 3000€ για κάθε παιδί. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης και φορολόγηση με βάση το πραγματικό εισόδημα αγρότη και κτηνοτρόφου. Σταδιακή αύξηση της φορολογίας ως 45% για τα μεγάλα εισοδήματα.
• Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για την υγεία (6.95%) επειδή η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Αναβάθμιση και στελέχωση Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, δωρεάν δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πρόνοια.
• Συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.
• Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, στα μέσα και εφόδια καθώς ο ΦΠΑ είναι ουδέτερος φόρος.
• Λέμε όχι σε κάθε παλιό και νέο χαράτσι, να πληρώσουν την κρίση αυτοί που την δημιούργησαν, βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλέμποροι, τραπεζίτες».
Επίσης αποφασίστηκε η συμμετοχή της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων στην διαβαλκανική κινητοποίηση ενάντια στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που διοργανώνουν τα ταξικά εργατικά σωματεία στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο 24 Ιουνίου στη 1 το μεσημέρι στην πλ. Αριστοτέλους.