Το διαπολιτισμικό καραβάνι θεάτρου Φόρουμ και Κλόουν του Jean Pierre Besnard μετά την επιτυχή παρουσία και δράση του στην πόλη της Λάρισας, στο φεστιβάλ Πηνειού, συνεχίζει τις δράσεις του στην περιοχή της Αγιάς με συντονίστρια και διερμηνέα τη Χρύσα Βελησσαρίου (Chryssa Velissariou) και διοργανωτές- χορηγούς το Δήμο Αγιάς και τους επαγγελματίες του Αγιόκαμπου,της Σωτηρίτσας,της Βελίκας,του Στόμιου, του Μεταξοχωρίου και φυσικά της Αγιάς. Τα δρώμενα θα πραγματοποιηθούν χάρη στον Δήμαρχο της Αγιάς κ. Αντώνη  Γκουντάρα, την κ. Σοφία Καρανίκα, υπεύθυνο πολιτιστικών θεμάτων του Δ. Αγιάς, την κ. Chrysa Voulgaraki, διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, που έκανε την αρχική πρόταση και γνωριμία, τον κ. Νίκο Ντάγκα από το Trekking Larissa, που οργάνωσε το προγραμμα,τον κ. Δημήτρη Χασιώτη, πρόεδρο των καταστηματαρχών στα παράλια της Αγιάς, που παρείχε διαμονή στους Γάλλους ηθοποιούς. Προχτές Κυριακή 23/6/2019 το καραβάνι ξεκίνησε με απογευματινή εξόρμηση κλόουν στο Summer School του κ. Δ.Χασιώτη, ο οποίος υποδέχτηκε εγκαρδίως τους Γάλλους ηθοποιούς. Το Beach Bar Aqua πρόσφερε το μεσημεριανό γεύμα και το εστιατόριο-beach bar  Παράγκα  παρείχε πλούσιο βραδινό γεύμα. Σήμερα οι φιλοξενούμενοι απόλαυσαν μια βόλτα με ταχύπλοο προσφορά από τον κ. Ν. Ντάγκα και έκαναν εξόρμηση κλόουν και θεατρικά παιχνίδια μπροστά στα beach bars μετά τις 9μμ. 

Αύριο 25/6/2019 θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο θεάτρου φόρουμ και κλόουν στις 12.30μμ στο Μεταξοχώρι στην πλατεία με συμμετοχή παιδιών από την ομάδα βόλλευ της Αγιάς. Οι φιλοξενουμενοι ηθοποιοί θα πάρουν το γεύμα τους στην πλατεία ( προσφορά απο τον εμπορικό σύλλογο, θα τους γίνει ξενάγηση με περίπατο στην περιοχή κατά το απόγευμα και θα πραγματοποιήσουν βραδινή παράσταση στην πλατεία Αγιάς στις 9.00μμ. Θα τους προσφερθεί φάγητο από το δήμο στην Αγιά.

Τη Τετάρτη 25/6/2019 οι ηθοποιοί θα μετακινηθούν στο Στόμιο, όπου θα κάνουν παράσταση στις  9.00μμ στο ξενοδοχείο Vlassis που ανέλαβε  τη διαμονή.

Την Πέμπτη 26/6/2019 το πρωί οι κλόουν θα κάνουν  κανόε στο δέλτα του Πηνειού και το βράδυ στις 8μμ θα γίνει διαδραστική παράσταση στο κέντρο του Στομίου. Είστε όλοι προσκεκλημένοι.