Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου στις 7:00 το απόγευμα στην πλατεία της Αγιάς, θα πραγματοποιηθεί το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Ένα φαναράκι θα δοθεί από τον Σύλλογο Καταστηματαρχών Παραλιών Ν. Λάρισας ως συμβολικό δώρο σε  όλα τα παιδιά που θα βρίσκονται στην πλατεία, για να λάμψει μια ευχή από καρδιάς για όλο τον κόσμο.

Από νωρίς στην πλατεία θα προσφέρονται ψητά κάστανα, θα μαγειρευτεί και θα προσφερθεί στους παρευρισκόμενους ζεστή χριστουγεννιάτικη σούπα. Ο σύλλογος  Γυναικών θα προσφέρει ζεστό τσάι.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία κατασκευάσουν τα δικά τους στολίδια, να φωτογραφηθούν στο έλκηθρο του Άγιου Βασίλη με τις  νεράιδες και τα ξωτικά, που θα συνθέτουν μια παραμυθένια εικόνα, τους καλικάντζαρους, το χριστουγεννιάτικο δέντρο με τη φάτνη που θα συμπληρώνουν το ψηφιδωτό του μόνιμου γιορτινού διάκοσμου στην κεντρική πλατεία της Αγιάς.

Το Δέντρο θα ανάψει στις 7.00μμ με την συνοδεία των μαθητών και καθηγητών της Μουσικής Σχολής Δήμου Αγιάς, ψάλλοντας Κάλαντα.

Από τις 5:30μμ στο χώρο της πλατείας θα λειτουργούν εργαστήρια για την κατασκευή στολιδιών με την υποστήριξη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ολύμπου – Κισσάβου, το ΚΔΑΠ «ΦΑΤΣΟΥΛΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΗ» και το ΚΔΑΠ FOCUS, το οποίο θα πραγματοποιήσει και δραστηριότητες – παιχνίδια για τα παιδιά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα λειτουργεί παζάρι χριστουγεννιάτικων δημιουργιών από τους Συλλόγους του 2ο Νηπιαγωγείου, του γυναικείου τμήματος του ΕΡΜΗ ΑΓΙΑΣ, του ΕΠΑΛ και του 1ου Δημοτικού Σχολείου και 1ου Νηπιαγωγείου.

7:00μμ Άναμμα δέντρου στην Κεντρική Πλατεία με την συνοδεία των μαθητών και καθηγητών της Μουσικής Σχολής Δήμου Αγιάς

7:30μμ Το Γυμναστήριο «ΑΘΛΟΡΑΜΑ» θα παρουσιάσει τμήματα μοντέρνου χορού και Hip-Hop.