Μαζική σύσκεψη εκπροσώπων Αγροτικών Συλλόγων πραγματοποιήθηκε στην Αγιά στην οποία έγινε ενημέρωση για τα μέτρα που επιδεινώνουν δραματικά την κατάσταση στην μικρομεσαία αγροτιά, μας οδηγούν μαζικά στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Η άγρια φοροληστεία, οι εισφορές στον ΟΓΑ που τριπλασιάζονται, οι αυξήσεις στον ΕΛΓΑ ενώ την ίδια στιγμή δεν αποζημιώνει ή δίνει ψίχουλα για τις ζημιές στην παραγωγή, ο ΕΝΦΙΑ, τα χαράτσια στα ψεκαστικά με την πιστοποίηση αλλά και το ΚΤΕΟ που περνάνε φέτος μειώνουν το εισόδημα των αγροτών και κτηνοτρόφων.
Την σύσκεψη απασχόλησε ιδιαίτερα η κατάσταση στην παραγωγή και διάθεση μήλων  όπως έχει διαμορφωθεί από το εμπάργκο της Ε.Ε στην Ρωσία, με την υπογραφή και της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και με τις ανοιχτές τιμές διάθεσης του προϊόντος. Ενώ το κόστος παραγωγής συνεχώς αυξάνει με τον ΦΠΑ στο 24% και τα κάθε είδους παλιά και νέα χαράτσια που πληρώνουν οι αγρότες, η τιμή πώλησης των προϊόντων και ιδιαίτερα του πράσινου μήλου δεν καλύπτει καν το κόστος παραγωγής.
Επιπρόσθετα ο ΕΛΓΑ αρνείται να αποζημιώσει για τον παγετό της 26ης Μαρτίου που προκάλεσε απώλεια παραγωγής 80-100% στα κεράσια.
Κοινή και ομόφωνη εκτίμηση της σύσκεψης ήταν ότι με τους αγώνες μας, με τα περυσινά πολυήμερα μπλόκα, είχαμε κατακτήσεις που όμως χρειάζεται να τις διευρύνουμε, να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης που έχουμε γιατί σε διαφορετική περίπτωση πολύ γρήγορα θα αναγκαστούμε να εγκαταλείψουμε τις καλλιέργειες μας. Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν γίνεται.
Η σύσκεψη αποφάσισε αγροτικό συλλαλητήριο με τρακτέρ στην πλατεία της Αγιάς την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί στο οποίο καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους της επαρχίας να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά.
Εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών θα συμμετέχουν στην Πανελλαδική Σύσκεψη που συγκαλεί η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στο ΤΕΙ Λάρισας με στόχο τον συντονισμό και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε πανελλαδικό επίπεδο.