Δύο δήμοι του νομού Λάρισας έχουν ενταχθεί στις περιοχές αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) της χώρας και μέχρι τη Δευτέρα 1η Μαρτίου έχουν τεθεί σε ισχύ μια σειρά από περιοριστικά μέτρα.

Εκτός του Δήμου Τεμπών που παραμένει για τρίτη εβδομάδα στον κατάλογο, από χθες στις κόκκινες περιοχές έχει ενταχθεί και ο Δήμος Αγιάς λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου.

Συνολικά στη χώρα σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο), βρίσκονται πλέον οι εξής περιοχές: η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας, η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας (πλην του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων), η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, ο δήμος Θάσου, οι δήμοι Αγιάς και Τεμπών της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, ο δήμος Ηρακλείου Κρήτης, οι δήμοι Κορίνθου και Νεμέας της Περιφερειακής Ενότητας Κορίνθου, ο δήμος 'Αργους-Μυκηνών της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, οι δήμοι Τανάγρας και Θηβαίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, ο δήμος Πύδνας-Κολινδρού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ο δήμος Καρπάθου και ο δήμος Ζίτσας Ιωαννίνων.

Στις περιοχές αυτές ισχύουν τα παρακάτω:

Aπαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί (εξαιρούνται οι Π.Ε Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής που το μέτρο αυτό ισχύει μόνο τα σαββατοκύριακα και τις καθημερινές η κυκλοφορία απαγορεύεται από τις 9 το βράδυ).

Δια ζώσης εκπαίδευση για Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια και σχολεία ειδικής αγωγής σε όλες τις βαθμίδες. Εξ αποστάσεως εκπαίδευση (τηλεκπαίδευση) για Λύκεια.

Στους χώρους λατρείας, επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών. Η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με την μέθοδο της παράδοσης click away.

Στα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία γίνεται με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ