Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΑΓΙΑΣ και η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Λάρισας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Αγροτικών Συλλόγων Αγιάς βρέθηκαν στην προγραμματισμένη συγκέντρωση των αγροτών στην πλατεία της Αγιάς, για να δηλώσουν την συμπαράσταση και την στήριξή τους στα δίκαια αιτήματα του κλάδου.

Μεταξύ άλλων ήταν παρών ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Βασίλης Ζωγράφος, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Νίκος Παπαδόπουλος και ο Συντονιστής της Ο.Μ. Αγιάς Χρήστος Καββαδίας.

Σε ανακοίνωση της η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Αγιάς αναφέρει ότι βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών της Αγιάς, στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις τους και τα δίκαια αιτήματά τους, ορισμένα από τα οποία είναι:

Α. Να ενταχθούν τα μήλα Αγιάς στα προιόντα στα οποια η κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει ενίσχυση και όπως όλα δείχνουν οι παραγωγοί της Αγιάς θα μείνουν εκτός.

Β. Να συνδεθεί η επιδότηση με την πραγματική παραγωγή. Να διασαφηνιστεί η θέση της κυβέρνησης για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις καθώς υπάρχει ο φόβος ότι θα μείνουν εκτός της ενίσχυσης μήλα, κάστανα και αμύγδαλα.

Γ. Μείωση του τεράστιου κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση αγροτικού και οικιακού ρεύματος, να μην ισχύσουν οι αυξήσεις σε μέσα και εφόδια, καθώς και να καταργηθεί ο ΦΠΑ.

Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αγιάς στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε θα παραμένει πάντα δίπλα στους αγρότες, θα παρεμβαίνει όπου και όπως μπορεί και θα συμπαραστέκεται στις διεκδικήσεις τους.