Στα χωριά του Κισσάβου βρέθηκαν αυτές τις ημέρες πρόσκοποι από όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο της Πανελλήνια Δράσης Εφήβων (ανιχνευτών) η οποία πραγματοποιείται μία φορά το χρόνο κάθε Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο.

Η συγκεκριμένη διαδικασία φιλοξενεί εφήβους που έχουν ολοκληρώσει την ανιχνευτική τους προόδο.

Πρόκειται για μια πενθήμερη δραστηριότητα στην οποία τα παιδιά κινούνται σε φυσικό πεδίο, υλοποιούν το “υπηρετείν” στον τόπο που τους φιλοξενεί με μια δράση προσφοράς, πραγματοποιούν παρουσιάσεις κι ένα forum εφήβων, όπου συζητούν πάνω σε θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα.

Ο νικητές αυτής της διαδικασίας θα αναδειχθούν ως Πρόσκοποι Έθνους 2021 και την απονομή του μαντηλιού σε ειδική εκδήλωση θα κάνει η πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Οι πρόσκοποι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα χωριά του Κισσάβου, Ανατολή, Μεγαλόβρυσο, Μεταξοχώρι και Μελιβοία, να συζητήσουν για τις ασχολίες τους, τα προβλήματα τους, να περπατήσουν στα παραδοσιακά καλντερίμια και στα μονοπάτια του Κισσάβου, τα οποία φρόντισαν να σηματοδοτήσουν και τοποθετήσουν πινακίδες για τους επόμενους περιπατητές.

Οικοδεσπότης αυτών των δράσεων ο Δήμος Αγιάς ο οποίος φρόντισε όλες αυτές τις ημέρες να διευκολύνει την παραμονή των προσκόπων που δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την φιλοξενία και τις ομορφιές του Κισσάβου.

ertnews.gr