Οι βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Λάρισας  Άννα Βαγενά και Νίκος Παπαδόπουλος όπως σημειώνουν σε κοινό δελτίο Τύπου "αφουγκραζόμενοι την αγανάκτηση σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Αγιάς σχετικά με την πρόθεση της Εθνικής Τράπεζας να κλείσει το μοναδικό υποκατάστημά της στην περιοχή, συνεχίζουν τη συντονισμένη προσπάθειά τους να αποτρέψουν την υλοποίηση αυτής της απόφασης.
Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Αγιάς, κ. Αντώνη Γκουντάρα, απευθύνθηκαν εκ νέου στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος , κ. Παύλο Μυλωνά και στη Γενική Διευθύντρια Δικτύου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Νέλλη Τζάκου, προωθώντας τους την πρόταση του Δημάρχου για τη διατήρηση του εν λόγω καταστήματος, την οποία συνυπογράφουν έξι τοπικοί σύλλογοι και φορείς, καθώς και αναφορά-διαμαρτυρία του Εμπορικού Συλλόγου Αγιάς.
Επιπλέον, πρόσθεσαν στην επιχειρηματολογία τους το γεγονός πως στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγιάς, δραστηριοποιείται σημαντικός αριθμός ιδιοκτητών φορτηγών ή φορτηγών-ψυγείων, οι οποίοι έχουν την ανάγκη να εξαργυρώνουν επιταγές ημέρας ή να κάνουν συναλλαγές μεγάλων ποσών, κάτι που δεν είναι εφικτό μέσω των ΑΤΜ και εξέφρασαν για μία ακόμη φορά την ένθερμη υποστήριξή τους στο δίκαιο αίτημα του Δημάρχου, των τοπικών φορέων, των επαγγελματιών, των συνταξιούχων, αλλά και όλων των κατοίκων της περιοχής."