Σε μια εποχή που ο κλάδος του τουρισμού αντιμετωπίζει πολλαπλά σοβαρά προβλήματα, επιβάλλεται να φροντίζουμε και να συμβάλουμε όλοι, ο καθένας με τον τρόπο του, ώστε ένα ζωτικό κύτταρο της ελληνικής οικονομίας να παραμείνει ζωντανό.  

Ο Δήμος Αγιάς  με την υποστήριξη των πολιτιστικών και επαγγελματικών συλλόγων, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021, διοργανώνει παραλιακή ποδηλατάδα. 

Η διαδρομή των 10 χλμ, για οικογένειες και όχι μόνο, θα έχει αφετηρία το λιμάνι του Αγιοκάμπου, με ώρα έναρξης 10:00πμ, και τερματισμό στην Πλατανιά Βελίκας. 

Είναι μια ευκαιρία να αποδράσουμε, να ανακαλύψουμε και να γνωρίσουμε τις ομορφιές της χώρας μας, είτε με παλιά (δεκαετιών ’60 – ’80) ποδήλατα είτε με πιο σύγχρονα.

Από τις 09:30πμ θα πραγματοποιούνται οι εγγραφές των συμμετεχόντων στην αφετηρία (Λιμάνι Αγιοκάμπου). 

Στον τερματισμό (Πλατανιά Βελίκας) θα προσφερθούν εδέσματα στους συμμετέχοντες από τους τοπικούς συλλόγους καθώς και δώρα και αναμνηστικά συμμετοχής.

Η ομάδα του ΕΟΔ Λάρισας θα δώσει μαθήματα Α’ Βοηθειών και ακολούθως μπορούμε να επισκεφτούμε το Κάστρο Βελίκας,  χρησιμοποιώντας πράσινη μετακίνηση.

Ας προγραμματίσουμε όλοι μας  να συμμετέχουμε στην ποδηλατάδα ή απλά να επισκεφθούμε τα παράλια και να απολαύσουμε την γοητευτική ατμόσφαιρα του Σεπτεμβρίου σε μια περιοχή που έχει τη δυνατότητα να είναι bike friendly για τους λάτρεις του ποδηλάτου.