Ο Δήμος Αγιάς στα πλαίσια του έργου «CREATE – Cooperation RaisesEachActivitiesThrough Europe» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες 2014-2020, Σκέλος 2, Μέτρο 2.1 Αδελφοποιήσεις Πόλεων» μετείχε στη Διεθνή Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε από 18 έως 22 Αυγούστου 2021 στον Δήμο Gradoli στην Ιταλία.

Στο έργο συμμετέχουν 6 Δήμοι από 6 ευρωπαϊκές χώρες με επικεφαλή εταίρο τον Δήμο Gradoli από την Ιταλία.  Αναλυτικά συμμετέχουν οι Δήμοι Δερύνειας από την Κύπρο, Αγιάς από την Ελλάδα, Swieqi από την Μάλτα, Jevisovice από την Τσεχία και Panevezys από τη Λιθουανία .

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις που είχαν ως  αντικείμενο τη συνεργασία σε περιόδους κρίσης για θέματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες όπως η ένταξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και ιδιαίτερα στην περίοδο της πανδημίας του covid-19. Παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές από όλους τους εταίρους και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις αντίστοιχες δράσεις του Δήμου Gradoli.  Oι εργασίες ολοκληρώθηκαν με την υπογραφή του Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας μεταξύ των εταίρων.      

Ο Δήμαρχος του Gradoli κος AttilioMancini καλωσόρισε τους εταίρους του έργου, παρουσίασε τους φορείς του Δήμου Gradoli που με τις δράσεις τους συμμετέχουν ενεργά στις διαδικασίες ένταξης των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και τόνισε στην ομιλία του πόσο σημαντική είναι η δημιουργία ενεργών δικτύων πόλεων όπως το CREATE που διασφαλίζει καινοτόμες μορφές συνεργασίας και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η δράση «CREATE – Cooperation RaisesEachActivitiesThrough Europe» χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες 2014-2020».