Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγιάς με την υπ’ αριθμ. 133/2021 ενέκρινε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα συμπαράστασης στην κινητοποίηση των αγροτικών συλλόγων του δήμου Αγιάς και της Ενωτική Ομοσπονδίας Αγροτικών συλλόγων νομού Λάρισας:

«Το δημοτικό Συμβούλιο Αγιάς εκφράζει την συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στη κινητοποίηση των αγροτικών συλλόγων του δήμου και της Ενωτική Ομοσπονδίας Αγροτικών συλλόγων νομού Λάρισας, στην Αθήνα έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τα κάτωθι αιτήματα:

- Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή και όσους πραγματικά παράγουν. Όσο όμως ισχύει το καθεστώς της συνδεδεμένης ενίσχυσης θεωρούμε αδιανόητη και ως σκέψη να κοπεί από τα μήλα, κάστανα, αμύγδαλα αρπάζοντας κυριολεκτικά από την τσέπη των παραγωγών χιλιάδες ευρώ.

- Να ενισχυθούν τα μήλα και να υπάρχει κάλυψη της απώλειας εισοδήματος αφού είναι προϊόν που υπέστη σοβαρή οικονομική ζημιά από τα μέτρα της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Πολύ περισσότερο αφού είναι παραγωγή η οποία είχε δεχτεί συντριπτικό πλήγμα και έπεσαν οι τιμές στα τάρταρα από το εμπάργκο της Ε.Ε στην Ρωσία και ουδέποτε αποζημιωθήκαμε για την απώλεια εισοδήματος.

- Να ενταχθούν τα κεράσια στα προϊόντα που λαμβάνουν συνδεδεμένη ενίσχυση.

- Να δοθούν άμεσα οι προκαταβολές από τον παγετό της 9ης Απριλίου και ως τέλος του χρόνου να γίνει η συνολική εξόφληση της αποζημίωσης από τον ΕΛΓΑ. Να αλλάξει ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ, να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% για όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους την παραγωγή και το κεφάλαιο με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

- Να μειωθεί εδώ και τώρα το τεράστιο κόστος παραγωγής σε πετρέλαιο, ΔΕΗ, τιμές σε μέσα και εφόδια, να καταργηθεί ο ΦΠΑ.

- Το παρόν να δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο του Ν. Λάρισας»