Η Αγιά και η Σωτηρίτσα ήταν οι πρώτοι σταθμοί της επίσκεψης στο νομό Λάρισας του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτή Επικρατείας, Πάνου Σκουρλέτη. Εκεί συναντήθηκε με τους με τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής και τον δήμαρχο Αγιάς Α. Γκουντάρα.

Εκπρόσωποι από τους αγροτικούς συνεταιρισμούς της ευρύτερης περιοχής της Αγιάς, τοποθετήθηκαν για τις δυσκολίες της παραγωγής, τονίζοντας επίσης ότι οι συνεταιρισμοί είναι ζωτικής σημασίας και ότι χρειάζονται στήριξη.

Στη Σωτηρίτσα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Σύλλογο Καταστημάτων Παραλιών, τον Σύλλογο Ενοικιαζόμενων Δωματίων Βελίκας και με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μελιβοίας.

Οι επισημάνσεις όλων των φορέων για τις ιδιαίτερες δυσκολίες της περιόδου αποτυπώνουν την κατάσταση που επικρατεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με κοινές αγωνίες και ανάγκες από το ένα άκρο της Ελλάδας στο άλλο, όπου έχουν βρεθεί στις περιοδείες τους τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης «τα προβλήματα και η πορεία των πραγμάτων επιβεβαιώνουν την πρότασή μας "Μένουμε Όρθιοι".

Εργαζόμενοι, αγρότες, επαγγελματίες και έμποροι, όλοι όσοι αποτελούν τον μεγάλο οικονομικό ιστό πρέπει να στηριχθούν ουσιαστικά ως προς τα δικαιώματα, τα έσοδα και τις συνθήκες εργασίας και δραστηριοποίησης.

Τώρα χρειάζονται ενισχύσεις και όχι μόνο δάνεια, μετάθεση πληρωμών και περικοπές μισθών. Συνεχίζουμε να μιλάμε με την κοινωνία, επεξεργαζόμαστε θέσεις για τους πολλούς, εναντιωνόμαστε στο νεοφιλελεύθερο αφήγημα.»

Τον Πάνο Σκουρλέτη συνόδευσαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, Αννα Βαγενά, ο Συντονιστής της ΝΕ, Βασίλης Ζωγράφος και στελέχη της ΟΜ Αγιάς.