Αιχμές προς τον Δήμο Αγιάς για έλλειψη συνεργασίας αφήνει το Φιλοζωικό Σωματείο «Ζωή» με αφορμή τη μαζική δηλητηρίαση 40 αδέσποτων σκυλιών από φόλες, το μήνα που διανύουμε.
Μια είδηση που προκάλεσε τον αποτροπιασμό της κοινής γνώμης και την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών.
Στη σχετική επιστολή που δημοσιεύεται στην σελίδα του σωματείου στο facebook αναφέρονται τα εξής:
"Μέχρι και σήμερα 23/08/2018, βγήκαν άκαρπες οι πολύμηνες προσπάθειες του σωματείου μας, για μία συνάντηση με τους υπεύθυνους του Δήμου Αγιάς, προς συζήτηση και οργάνωσης λύσεων στο θέμα των αδέσποτων ζώων του Δήμου μας.
Το σωματείο μας και οι εθελοντές του, δίνουν καθημερινό αγώνα, αψηφώντας τις δυσκολίες στην Ελλάδα της κρίσης, για την ευζωία των αδέσποτων ζώων στον Δήμο Αγιάς και έχουν αποδείξει έμπρακτα το έργο τους όλα αυτά τα χρόνια. Ας μην γελιόμαστε όμως, το σωματείο μας πέρα από την εθελοντική προσφορά του, δεν είναι αρμόδιο να εφαρμόσει τον νόμο του κράτους για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.
Η εφαρμογή των νόμων : Ν 4039/2012 και Ν 4235/2014 ανήκει στης υποχρεώσεις των Δήμων οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την τήρησή τους !
Το σωματείο μας, το ξαναγράφω, μόνο εθελοντικά μπορεί να προσφέρει και πάντα με τα μέσα που διαθέτει, παρόλα αυτά έχουμε όλη την καλή διάθεση να σταθούμε έμπρακτα, δίπλα στον Δήμο Αγιάς και να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε να δώσουμε λύση στο θέμα των αδέσποτων ζώων του Δήμου μας. Δεν είμαστε όμως διατεθειμένοι να κολλήσουμε τσιρότα σε μία ανοιχτή και μολυσμένοι πληγή ούτε να βοηθήσουμε στην διαιώνιση αυτού του προβλήματος. Προτείνουμε και εφαρμόζουμε μεθόδους οι οποίοι, με την κατάλληλη συνεργασία και σε βάθος χρόνου, θα δώσουν λύση στο πρόβλημα με τα αδέσποτα που ταλανίζει τον Δήμο Αγιάς.
Η δύναμη βρίσκετε στην συνεργασία και εμείς είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε αρκεί να αποφασίσουν οι υπεύθυνοι του Δήμου Αγιάς ότι μας θέλουν δίπλα τους !
Με εκτίμηση το Φιλοζωικό Σωματείο Δήμου Αγιάς «ΖΩΗ»"