Ομπρέλες, καρέκλες, φελιζόλ, πλαστικά μπουκάλια και άλλα είναι μερικά από τα αντικείμενα, τα οποία συγκέντρωσαν εθελοντές από τις ακτές του Δήμου Αγιάς.

Μπροστάρηδες στον καθαρισμό και τα παιδιά, τα οποία μας δείχνουν το δρόμο για ένα καθαρό περιβάλλον. Τις δράσεις εθελοντικού καθαρισμού, διοργάνωσε ο Δήμος Αγιάς, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου DEVICE – Developing European Volunteers International Civic Engagement.

Μιλώντας για την εθελοντική δράση καθαρισμού, ο αντιδήμαρχος Αγιάς, Νίκος Ντάγκας, επισήμανε ότι σκοπός του προγράμματος είναι να στηρίξει και να αναδείξει τον εθελοντισμό και την κοινωνική αλληλεγγύη. Επίσης, είναι η δημιουργία νέων δικτύων συνεργασίας με την ενεργό συμμετοχή, τόσο των νέων ανθρώπων όσο και των τοπικών κοινωνιών.

“Η παρουσία μικρών παιδιών και απλών πολιτών στον καθαρισμό των ακτών και θαλασσών μας χαροποίησε ιδιαίτερα”, πρόσθεσε ο κ. Ντάγκας που ζήτησε από όλους να είμαστε ευαισθητοποιημένοι σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον.

To έργοDEVICE – Developing European Volunteers International Civic Engagement, έχει εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ευρώπη για τους πολίτες»/ “Europe for citizens” και χρηματοδοτείται σε ποσοστό 100% από τον ευρωπαϊκό οργανισμό EACEA (Εκτελεστικός Οργανισμός Εκπαίδευσης, Οπτικοακουστικών Μέσων και Πολιτισμού) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο καθαρισμός ξεκίνησε από την παραλία της Πλατιάς Άμμου, από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Πλατιάς Άμμου, ακολούθησε η παραλία Ρακοποτάμου από τον Ε.Π.Σ. Σκληθριωτών, παραλία Βελίκας, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βελίκας “ο Φιλοκτήτης”, το Λιμάνι Αγιοκάμπου από εργαζόμενους και απλούς πολίτες του Δήμου Αγιάς, η Ποταμιά από τον Σύλλογο Γυναικών Ποταμιάς, το Μεταξοχώρι από τον Π.Ε.Σ. Μεταξοχωρίου.

ertnews.gr