Στην αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης σε περιοχές του Δήμου Αγιάς προχωρά το επόμενο διάστημα η Περιφέρεια Θεσσαλίας με έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε, παρουσία του Δημάρχου Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα, τη σύμβαση κατασκευής του έργου που αφορά στην κατασκευή αγωγού 5,2χλμ στη Βελίκα, αγωγού 150μ στο Μεγαλόβρυσο, αγωγού όμβριων στην οδό της δυτικής εισόδου της Αγιάς  και υδατόπυργο στον Παλαιόπυργο.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός: «Με την υπογραφή της σύμβασης προχωράμε στην υλοποίηση ενός σημαντικού έργου ύδρευσης και αποχέτευσης σε οικισμούς του Δήμου Αγιάς.
Με σχεδιασμό και στρατηγική υλοποιούμε έργα στα οποία διεισδύουν οι επιθυμίες των πολιτών και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των συνανθρώπων μας. Με έργα ουσίας στηρίζουμε τους ανθρώπους της υπαίθρου δίνοντας λύσεις σε χρόνια προβλήματα. Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγιάς χρηματοδοτήσαμε και υλοποιούμε έργα συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ αλλάζοντας την  εικόνα της περιοχής».
Από την πλευρά του ο κ. Αντώνης Γκουντάρας τόνισε: «Με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Περιφερειάρχη έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία που φέρνει έργα απολύτως χρήσιμα στην περιοχή μας.
Τα έργα αυτά πολλές φορές δεν φαίνονται γιατί δεν είναι έργα βιτρίνας, αλλά έργα ουσίας. Έργα ύδρευσης, αποχέτευσης, βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών, που αποκαθιστούν χρόνια προβλήματα. Στον στρατηγικό σχεδιασμό που υλοποιούμε με την Περιφέρεια Θεσσαλίας προγραμματίζουμε και νέα έργα τα οποία πρόκειται να ξεκινήσουν στο αμέσως επόμενο διάστημα». 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ
Η παρούσα μελέτη αφορά την κατασκευή:
Α) Κύριου υδρευτικού αγωγού μήκους 5,20 χλμ, στον οικισμό Βελίκας.
Β) Αγωγού ομβρίων μήκους 371μ και τσιμενταύλακα μήκους 252 μ στον οικισμό Αγιάς.
Γ) Υδρευτικού αγωγού μήκους 150 μ στον οικισμό Μεγαλόβρυσο.
Δ)  Υδατόπυργο στον οικισμό Παλαιόπυργο
Επίσης στα πλαίσια του έργου θα κατασκευαστούν περιφράξεις στα αντλιοστάσια και στις υδρευτικές δεξαμενές  του Δήμου Αγιάς.