Σύσκεψη στην αίθουσα του δημοτικού δυμβουλίου Αγιάς πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη, μεταξύ κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον πρώην υπουργό και νυν τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Στ. Αραχωβίτη, του δημάρχου, Αν. Γκουντάρα, και εκπροσώπων της περιοχής από τον αγροτικό και τον τουριστικό κλάδο, αλλά και τον κλάδο της εστίασης, ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, ο Σταύρος Αραχωβίτης, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας, Άννα Βαγενά, ο γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας, Βασίλης Ζωγράφος, ο συντονιστής της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αγιάς, Χρήστος Καββαδίας και ο υπεύθυνος αγροτικού τμήματος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας, Γιάννης Ζαχαράκης, είχαν συζήτηση με τον δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα, τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης και Αλιείας Βασίλη Σμυρλή, τον αντιδήμαρχο Τουρισμού, Πολιτισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Νίκο Ντάγκα, τον πρώην αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης και Αλιείας, Ευάγγελο Κρανιώτη και εκπροσώπους των εν λόγω κλάδων, που πλήττονται σοβαρά από τα μέτρα για την πανδημία.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν επίσης οι Γιώργος Ζέικος, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγιάς «Κίσσαβος», Θάνος Σοφλιός και Γιάννης Λαδάς.

Κατά τη συζήτηση, αναπτύχθηκαν αναλυτικά όλα τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τους αγρότες της περιοχής, με βασικότερο το θέμα του αποκλεισμού από τη συνδεδεμένη ενίσχυση προϊόντων, που αποτελούν το κύριο μέρος της τοπικής παραγωγής, όπως και κρίσιμα θέματα που αφορούν τον τουρισμό και την εστίαση.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι όλα τα ζητήματα για τα οποία έλαβαν ενημέρωση θα μεταφερθούν στον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να μεθοδευτεί κάθε δυνατή κοινοβουλευτική παρέμβαση για τη διεκδίκηση της ικανοποίησης των σχετικών αιτημάτων.

ertnews.gr