Στο πλαίσιο της οργανωμένης περιοδείας που πραγματοποιεί η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κα Ευαγγελία Λιακούλη στα παράλια του δήμου Αγιάς, συναντήθηκε, μεταξύ άλλων,  με εκπροσώπους των ξενοδοχειακών καταλυμάτων και δωματίων της περιοχής και συζήτησε μαζί τους τα φλέγοντα ζητήματα του κλάδου τους, καθώς ήδη διανύουμε τον τελευταίο μήνα της θερινής σεζόν των διακοπών.  Η κα Λιακούλη ενημερώθηκε διεξοδικά από την ιδιοκτήτρια  μεγάλης Ξενοδοχειακής Μονάδας στον Αγιόκαμπο, κα Βεατρίκη Φαλίδου καθώς και την   κα Τζιτζιράκου Ελένη, ιδιοκτήτρια ενοικιαζόμενων δωματίων καθώς και ιδιοκτήτες μικρών καταλυμάτων,  για την μειωμένη φετινή τουριστική κίνηση,  αλλά και την τουριστική ανάπτυξη όλων των παραλιών Αγιάς που ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί παρά τις δεσμεύσεις των αρμοδίων.

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι, γνωστοποίησαν στη βουλευτή καίρια θέματα που τους απασχολούν και δημιουργούν έκδηλη ανησυχία  και επιπρόσθετο άγχος,  καθώς βλέπουν ότι για δεύτερη συνεχή χρονιά δεν μπορούν να ανακάμψουν οικονομικά με αποτέλεσμα να έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Όπως ενημέρωσαν τη βουλευτή, δεν υπάρχει επικαιροποιημένο δίκτυο τουριστικών καταλυμάτων, γεγονός που δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα για τον κλάδο τους, ενώ παράλληλα δεν υπάρχουν ενεργά Σωματεία και Σύλλογοι για να διεκδικήσουν τα σοβαρά αιτήματά τους. 

Ειδικότερα, ενημέρωσαν την κ  Λιακούλη για την αδικία που υφίστανται με το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού, αφού για 2 μόλις χιλιόμετρα αποστάσεως, δεν δικαιούνται να λάβουν την παροχή αυτή από Λαρισαίους δικαιούχους του Κοινωνικού Τουρισμού,΄ με αποτέλεσμα  και οι κάτοικοι της του νομού Λάρισας να μην είναι σε θέση να λάβουν οικονομικές και συμφέρουσες διακοπές στα παράλια του νομού  τους. 

Η κα Λιακούλη, ενημέρωσε τους εκπροσώπους, ότι παρόλο που γνωρίζει ότι το Πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού έχει αυτόν  τον  περιορισμό που ισχύει για όλα τα μέρη της Ελλάδας, έχει παρέμβει κοινοβουλευτικά επί του θέματος, ώστε να αρθεί η αδικία λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας που βιώνουμε. Τόνισε μάλιστα, ότι θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί η άρση της χιλιομετρικής απόστασης υπό τις παρούσες συνθήκες καθώς υπάρχει διάχυτη ανησυχία και ο κόσμος επιλέγει πλέον να παραθερίσει στις κοντινές παραλίες του τόπου του .

Από τη μεριά των ξενοδόχων και ιδιοκτητών καταλυμάτων , ζητήθηκε να μειωθούν τα  δημοτικά τέλη για την περιοχή των παραλίων του δήμου Αγιάς και ειδικά το κόστος καθαριότητας που αφορά την αποκομιδή των σκουπιδιών,  καθώς  πλέον η τουριστική περίοδος είναι πολύ μικρή.

 Παράλληλα, η βουλευτής, γνωστοποίησε στους ιδιοκτήτες  των καταλυμάτων μια σειρά από προτάσεις που θα αναδείξουν τα παράλια και θα αποτελέσουν τουριστικό πόλο έλξης όχι μόνο για το καλοκαίρι,  αλλά καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους.

 Ειδικότερα, η κα Λιακούλη τόνισε ότι  ο κλάδος του Τουρισμού εντάσσεται στην χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και δεσμεύθηκε ότι θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να συμβάλλει προς την  κατεύθυνση ανάπτυξης της περιοχής, με αιχμή την ανάδειξη του κτήματος Πολυδενδρίου και την αξιοποίηση των πηγών του Κόκκινου Νερού.