Σε ανακοίνωση του Δήμου Αγιάς αναφέρονται τα εξής:

Είναι πράγματι λυπηρό σε ένα τόσο  ευαίσθητο θέμα να ασκούμε μικροπολιτικές κριτικές αδιαφορώντας για το ανθρώπινο πρόσωπο και την αλληλεγγύη που επιβάλλεται να έχουμε και να επιδεικνύουμε στους συνανθρώπους μας. 

Η ανθρώπινη αγωνία και το ανθρώπινο πρόβλημα δεν χωρά χρωματικά η προσωπικά παιχνίδια. 

Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να αφιερώναμε τον χρόνο  που σπαταλήσαμε για να ασκήσουμε μια κακοπροαίρετη κριτική μέσα από την «ζέστη» του αυτοκινήτου με την φωτογραφική μηχανή μας , καταθέτοντας  και συνθέτοντας προτάσεις για θέματα και προβλήματα  ώστε να δημιουργήσουμε ένα διαφορετικό αύριο.

Επειδή λοιπόν κάποιοι δεν γνωρίζουν και ανησυχούν ενημερώνουμε ότι:

-Το έργο καθυστέρησε να υλοποιηθεί αρκετά (αρχικό χρονοδιάγραμμα Μάιο) όπως και πολλές άλλες ενέργειες και κινήσεις προσωπικές και δημόσιες, λόγω πανδημίας.

-Η Περιφέρεια και η Δημοτική αρχή, αποφάσισαν αν και πράγματι έχει  λήξει η σεζόν, να τοποθετήσει τις 3 ράμπες ΑμεΑ για 3 πολύ σοβαρούς  λόγους:

1.Γιατί ήθελε να δώσει την δυνατότητα χρήσης της ράμπας από όσους την έχουν ανάγκη έστω και για ένα μπάνιο. 

2.Γιατι  έπρεπε να  αξιολογήσουμε τις θέσεις, την λειτουργία τους, και τα τυχόν μικροπροβλήματα που μπορεί θα προέκυπταν  ώστε στην αρχή της καινούργιας σεζόν να είμαστε έτοιμοι  και να έχουμε μια σωστή και ολοκληρωμένη υπηρεσία όπως άλλωστε οφείλουμε.

3.Γιατι ήταν υποχρέωση του προγράμματος η τοποθέτησή τους.

Τέλος ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΖΗΜΙΑ δεν δημιουργήθηκε ούτε στο παραμικρό  !!!

Οι προδιαγραφές κατασκευής του διαδρόμου είναι για αυτές τις συνθήκες και θάλασσες, από εύκαμπτο pvc υλικό ώστε να καθαρίζεται από την άμμο, να απλώνεται και να μαζεύεται εύκολα χωρίς να υποστεί καμία φθορά. Εκτιμώντας λοιπόν την πορεία του καιρού στην περιοχή μας, μαζέψαμε τον διάδρομο στην δεύτερη ζώνη  και άμεσα δείξαμε την απαραίτητη φροντίδα και ενδιαφέρον αφού από νωρίς το πρωί μαζεύτηκε ο «μπερδεμένος» διάδρομος και αποθηκεύτηκε.