Την ίδρυση και λειτουργία τομέα ΕΚΑΒ στο δήμο Αγιάς ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του στον αρμόδιο υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια.

Στην αναφορά που επισυνάπτεται και η σχετική επιστολή του δημάρχου Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα, ο Λαρισαίος πολιτικός σημειώνει τα εξής: «Κύριε υπουργέ, ο Καλλικρατικός Δήμος Αγιάς της ΠΕ Λάρισας στον οποίο έχουν προσαρτηθεί οι πρώην δήμοι Λακέρειας, Μελιβοίας και Ευρυμενών, εμφανίζει γεωγραφικές ιδιαιτερότητες, καθώς αποτελείται από ορεινές, ημιορεινές και πολύ απομακρυσμένες Κοινότητες από την Λάρισα, και συγχρόνως αποτελείται και τα παράλια του που εκτείνονται σε μήκος 50 χλμ, φιλοξενώντας την περίοδο του θέρους πλήθος εσωτερικών και εξωτερικών τουριστών. 

Οι εν λόγω ιδιαιτερότητες σε συνδυασμό με την αυξημένη κίνηση τουριστών την τρέχουσα περίοδο, έχουν ως συνέπεια να μην μπορεί να καλυφθεί το πλήθος των αναγκών από το ΕΚΑΒ Λάρισας, θέτοντας τόσο τους μόνιμους κατοίκους, όσο και τους παραθεριστές σε μόνιμο και διαρκή κίνδυνο και ανασφάλεια. 

Το μείζον αυτό ζήτημα, ειδικά στην περίοδο της αύξησης των κρουσμάτων και σε μια υγειονομικά κρίσιμη περίοδο, έχει αναδείξει ο Δήμαρχος Αγιάς Λάρισας, ο οποίος με την με ημερομηνία 9-7-2021 επιστολή του ζητά επιτακτικά από το Υπουργείο την ίδρυση και λειτουργία ΕΚΑΒ στον Δήμο Αγιάς, αίτημα στο οποίο συνηγορούμε άπαντες οι κάτοικοι της Λάρισας και των περιοχών που επισκεπτόμαστε τα παράλια την περίοδο αυτή, αλλά και οι μόνιμοι κάτοικοι. 

Κατόπιν των ανωτέρω είναι προφανής η επιτακτική ανάγκη για την συνδρομή των αρμοδίων Υπηρεσιών ώστε άμεσα να καλυφθεί υγειονομικά ο Δήμος Αγιάς με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.»