Θέατρο εικόνων, θέατρο φόρουμ, θέατρο φόρουμ με παρέμβαση κλόουν, κλόουν θέατρο φόρουμ, από κοινού αυτοσχεδιασμό, εξόρμηση κλόουν πραγματοποιούνται από σήμερα Δευτέρα 24 Ιουνίου και μέχρι την Πέμπτη 27 του μήνα σε διάφορα μέρη του Δήμου Αγιάς.

Το Caravan Theatre (https://www.caravane-theatre.com/)  μέσω του προγράμματός του “ParcouRiresLemonde” ασχολείται ακτιβιστικά με την ενεργοποίηση ομάδων ανά τον κόσμο να προτείνουν λύσεις και να παλέψουν ειρηνικά για τα τοπικά κοινωνικά, πολιτικά αλλά και ατομικά προβλήματα με τη βοήθεια των διαδραστικών μορφών θεάτρου φόρουμ και κλόουν.

Κατά το θέατρο φόρουμ το πρόβλημα που παρουσιάζεται αναδεικνύει κάποιον καταπιεσμένο και κάποιον καταπιεστή που του στερεί συγκεκριμένα ατομικά δικαιώματα.

Ξαναπαίζοντας το σενάριο από την αρχή οι θεατές καλούνται να αντικαταστήσουν τους ηθοποιούς και να προσπαθήσουν ν’ αλλάξουν το σενάριο προς όφελος του καταπιεσμένου. Δεν επιδιώκεται να βρεθεί μια λύση, αλλά πολλές λύσεις που ανακαλύπτουν οι θεατές.

Κατά το θέαμα κλόουν το εσωτερικό είναι του καθένα μας, ο κλόουν, ελεύθερος και “εξωγήινος”, χωρίς να επηρεάζεται από τυχόν κατεστημένα ή προκαταλήψεις, αντιδρά στα κακώς κείμενα με το δικό του ποιητικό, υπερβατικό, ευγενικό και διασκεδαστικό τρόπο. Επιτρέπει  στο θεατή να αποστασιοποιηθεί από το πρόβλημα, να το αντιμετωπίσει με λιγότερο άγχος και περισσότερο θάρρος.

Ο κ. Besnard  ήρθε προσκεκλημένος από τον Δήμο Αγιάς, τον Εμπορικό Σύλλογο Αγιάς τους επαγγελματίες του Δήμου και το Γαλλικό Ινστιτούτο, για να συμβάλει με τις δράσεις του στην έναρξη της καλοκαιρινή περιόδου.

Το πρόγραμμα των δράσεων της ομάδας Caravan Theatre έχει ως εξής:

Δευτέρα 24/6 9μμ στο χώρο της ανάπλασης Αγιοκάμπου

Τρίτη 25/6 12:30μμ στην πλατεία Μεταξοχωρίου και 9μμ κεντρική πλατεία Αγιάς

Τετάρτη 26/6 9μμ στο Ipanema beach bar

Πέμπτη 27/6 8μμ στο χώρο της παιδικής χαράς στο Στόμιο