Kανονικά θα διεξαχθεί το ετήσιο πανελλήνιο συνέδριο της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στον Βόλο, το τριήμερο 12 -15 Οκτωβρίου.

Στο σχετικό κάλεσμα αναφέρονται τα εξής: 

"Το ετήσιο συνέδριο μας εφέτος στο Βόλο συνέπεσε με τις πλημμύρες και τις καταστροφές που ταλαιπώρησαν τους κατοίκους και πλήγωσαν τις υποδομές της περιοχής.

Αποφασίσαμε σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες να επιμείνουμε στη διεξαγωγή του συνεδρίου στο Βόλο, το τριήμερο 12-15 Οκτωβρίου 2023 στον Βόλο για να γιορτάσουμε μαζί τα 25 πρώτα χρόνια λειτουργίας της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Μερικές δεκάδες Πνευμονολόγων εκπαιδεύθηκαν μαζί μας, περισσότεροι από 50 επιστήμονες εκπόνησαν τη διδακτορική τους διατριβή, χιλιάδες προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές εκπαιδεύθηκαν στις διαταραχές του αναπνευστικού συστήματος από την πρόληψη τους, το κάπνισμα, τα λοιμώδη νοσήματα, μέχρι τη διάγνωση, τις ενδοσκοπήσεις, το εργαστήριο λειτουργικού ελέγχου και τη θεραπεία.

Καλούμε λοιπόν όλους τους φίλους και συνεργάτες μας στο Ξενία του Βόλου.

Σημειώστε την τελετή έναρξης την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 7.30-8.30μμ με ομιλήτρια την κα Ελένη Καρέτση που από ειδικευόμενος γιατρός έως διευθύντρια του ΕΣΥ τώρα έζησε από μέσα την πορεία της κλινικής και την τελετή λήξης την Κυριακή 15 Οκτωβρίου το μεσημέρι 1-2μμ αφιερωμένη στις συνέπειες της πανδημίας, της μετανάστευσης και της ρύπανσης του περιβάλλοντος στην ψυχική και σωματική υγεία, μέσα από κείμενα συμπολιτών μας."