Την Τρίτη, στις 11 Οκτωβρίου, οι Αγροτικοί Σύλλογοι του Τυρνάβου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και στην συνέχεια θα κατευθυνθούν στην Περιφέρεια για να καταθέσουν τα αιτήματά τους.

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου, Στέλιος Τσικριτζής, «στα πλαίσια των αποφάσεων της συνάντησης της ΠΕΜ (Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων) στη Βέροια προχωρούμε στην αγροτική κινητοποίηση. Καλούμε και τους υπόλοιπους τοπικούς φορείς να έρθουν μαζί μας και να αναδείξουν τα αιτήματά τους. Θα κάνουμε μια προσυγκέντρωση στον Τύρναβο και στην συνέχεια θα πάμε στην Περιφέρεια για να καταθέσουμε τα αιτήματά μας. Επίσης θα συμμετέχουμε πανελλαδική στην συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί, στις 22 Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια της έκθεσης Agrotica».

Οι αγρότες διεκδικούν μεταξύ άλλων τα εξής:

Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος.

Γενναία επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια.

Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα - εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ μέχρι τέλη του χρόνου.

Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στη λαϊκή κατανάλωση.

Ανακοίνωση Αγροτικών Συλλόγων Τυρνάβου, Αμπελώνα, Δαμασίου, Αργυρούπουλιου - Λυγαριάς, αναφέρει τα εξής:

«Χαιρετίζουμε τους φορείς και τους δεκάδες συναδέλφους μας που βρέθηκαν στην γενική συνέλευση που πραγματοποιήσαμε. Τα προβλήματα είναι οξυμένα όχι μόνο για εμάς τους αγρότες αλλά για όλους τους συμπολίτες μας. Έτσι λοιπόν καλούμε όλους τους συναδέλφους μας με τα τρακτέρ τούς την Τρίτη, στις 11 Οκτωβρίου, στις 5:00 το απόγευμα, στον ανοιχτό χώρο έναντι της Τούμπας Τυρνάβου. Παράλληλα καλούμε όλους τους φορείς του Δήμου Τυρνάβου να ενημερώσουν τα μέλη τους και να ενώσουν την φωνή τους με την φωνή μας, ώστε συντονισμένα και με πορεία να πάμε σε διαμαρτυρία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στην Λάρισα. Κανείς δεν περισσεύει όλοι μαζί ενωμένοι ώστε να διεκδικήσουμε λύσεις».

agrotypos.gr